Warszawski Intercontinental ma nowego szefa kuchni i kierownika gastronomii

Hotel Intercontinental Warszawa wprowadza zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu pięciogwiazdkowego hotelu dołączył Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko kierownika działu gastronomii. Ponadto, Grzegorz Krupa awansował na stanowisko szefa kuchni hotelu.
Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję food & beverage supervisora. Następnie, w 2008 roku przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko food & beverage managera. W 2009 roku powrócił do Sheraton Poznań, gdzie pracował na tym stanowisku przez kolejne 10 lat . W 2022 roku Marcin Lachowicz dołączył do sieci IHG Hotels & Resorts jako food & beverage manager w Holiday Inn Warsaw City Centre.
Na stanowisku kierownika gastronomii w InterContinental Warszawa Marcin Lachowicz będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania.
Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 lat pracy w tym hotelu został mianowany szefem kuchni InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy to objął stanowisko Szefa Restauracji „The Art of Caviar and Sushi” w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 roku Grzegorz związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 roku został senior sous chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 roku pełnił funkcję szefa kuchni.
Grzegorz Krupa, we współpracy z renomowanym kucharzem Karolem Okrasą, brał udział w wielu wyjątkowych projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w EXPO w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów.
W nowej roli szefa kuchni hotelu InterContinental Warszawa Grzegorz Krupa zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o najwyższe standardy kulinarne oraz tworzenie wyjątkowych menu.
POWIĄZANE WPISY
7 kwietnia 2025
Wizz Air inwestuje 14 mld euro w transformację. „Liczy się pasażer”
Wizz Air wprowadza nowy plan transformacji operacyjnej pod nazwą „Customer First – klient…
0 Komentarzy3 Minuty
4 kwietnia 2025
Baltona zmodernizowała przestrzeń handlowo-gastronomiczną na lotnisku Poznań-Ławica
Przedsiębiorstwo Handlu Zagranicznego Baltona S.A. zakończyło kompleksową modernizację…
0 Komentarzy3 Minuty
4 kwietnia 2025
Polska gościnność w praktyce. Gromada stawia na turystykę przyjazdową
Polska firma turystyczna Gromada nawiązała współpracę z Oddziałem Turystyki Przyjazdowej…
0 Komentarzy5 Minuty
2 kwietnia 2025
PLL LOT z pięcioma nagrodami w plebiscycie Ceesar Awards 2025
27 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się jubileuszowa,…
0 Komentarzy2 Minuty
2 kwietnia 2025
Rego-Bis przeszkoliło 550 agentów turystycznych w 12 miastach
Szkolenia Rego-Bis dobiegły końca. W tegorocznym programie wzięło udział 550 agentów…
0 Komentarzy2 Minuty
8 kwietnia 2025
PPL, CPK i PAA podpisały strategiczne porozumienie o kształceniu kadr
Polskie Porty Lotnicze, Centralny Port Komunikacyjny oraz Polish Airports Academy…
0 Komentarzy3 Minuty
8 kwietnia 2025
Ryanair obsłużył 15 mln pasażerów w marcu 2025
2 kwietnia Ryanair Holdings opublikował statystyki ruchu za marzec 2025. Przewoźnik…
0 Komentarzy1 Minuta
7 kwietnia 2025
Od Japonii po Kubę. 80 wystawców na międzynarodowym workshopie ALLinTOO
Międzynarodowy Workshop Turystyczny ALLinTOO rozwija się dynamicznie, zdobywając coraz…
0 Komentarzy2 Minuty
7 kwietnia 2025
Wakacje.pl z nagrodą Mobile Trends Awards
Aplikacja mobilna Wakacje.pl zadebiutowała w konkursie Mobile Trends Awards i od razu…
0 Komentarzy2 Minuty
7 kwietnia 2025
Wizz Air inwestuje 14 mld euro w transformację. „Liczy się pasażer”
Wizz Air wprowadza nowy plan transformacji operacyjnej pod nazwą „Customer First – klient…
0 Komentarzy3 Minuty
4 kwietnia 2025
Baltona zmodernizowała przestrzeń handlowo-gastronomiczną na lotnisku Poznań-Ławica
Przedsiębiorstwo Handlu Zagranicznego Baltona S.A. zakończyło kompleksową modernizację…
0 Komentarzy3 Minuty
4 kwietnia 2025
Polska gościnność w praktyce. Gromada stawia na turystykę przyjazdową
Polska firma turystyczna Gromada nawiązała współpracę z Oddziałem Turystyki Przyjazdowej…
0 Komentarzy5 Minuty
2 kwietnia 2025
PLL LOT z pięcioma nagrodami w plebiscycie Ceesar Awards 2025
27 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się jubileuszowa,…
0 Komentarzy2 Minuty
2 kwietnia 2025
Rego-Bis przeszkoliło 550 agentów turystycznych w 12 miastach
Szkolenia Rego-Bis dobiegły końca. W tegorocznym programie wzięło udział 550 agentów…
0 Komentarzy2 Minuty
8 kwietnia 2025
PPL, CPK i PAA podpisały strategiczne porozumienie o kształceniu kadr
Polskie Porty Lotnicze, Centralny Port Komunikacyjny oraz Polish Airports Academy…
0 Komentarzy3 Minuty
8 kwietnia 2025
Ryanair obsłużył 15 mln pasażerów w marcu 2025
2 kwietnia Ryanair Holdings opublikował statystyki ruchu za marzec 2025. Przewoźnik…
0 Komentarzy1 Minuta
7 kwietnia 2025
Od Japonii po Kubę. 80 wystawców na międzynarodowym workshopie ALLinTOO
Międzynarodowy Workshop Turystyczny ALLinTOO rozwija się dynamicznie, zdobywając coraz…
0 Komentarzy2 Minuty
7 kwietnia 2025
Wakacje.pl z nagrodą Mobile Trends Awards
Aplikacja mobilna Wakacje.pl zadebiutowała w konkursie Mobile Trends Awards i od razu…
0 Komentarzy2 Minuty
7 kwietnia 2025
Wizz Air inwestuje 14 mld euro w transformację. „Liczy się pasażer”
Wizz Air wprowadza nowy plan transformacji operacyjnej pod nazwą „Customer First – klient…
0 Komentarzy3 Minuty