Costa Cruises z nową ofertą gastronomiczną. Innowacje kulinarne na morzu

Costa Cruises wprowadza nową ofertę gastronomiczną. Dzięki współpracy z szefami kuchni, zróżnicowanym menu i innowacyjnym podejściom, pasażerowie mogą odkrywać smaki z całego świata. Nowa oferta Costa to połączenie jakości, kreatywności i dbałości o szczegóły, które sprawiają, że każdy posiłek staje się integralną częścią rejsu.

Koncepcja Costa opiera się na umożliwieniu gościom odkrywania destynacji poprzez doświadczenia, zarówno na pokładzie, jak i na lądzie.

„Jednym z głównych czynników sukcesu Costa jest inwestowanie w jakość, co przekłada się na dodawanie wartości naszej ofercie, różnicowanie jej i czynienie jej jeszcze bardziej konkurencyjną w kontekście turystyki zorganizowanej” – powiedział Alessandro Bottaro, dyrektor sprzedaży międzynarodowej Costa Cruises.

„Nigdy nie przestaliśmy inwestować w jakość naszej oferty, nawet podczas pandemii, i będziemy to kontynuować w przyszłości, wprowadzając kolejne innowacje do naszych rejsów, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych gości” – dodał.

Costa Cruises skupiła się na trzech filarach, na których buduje niezapomniane doświadczenia: gastronomii, wycieczkach i rozrywce, które połączone razem mają być czymś unikalnym. Na statkach Costa goście mogą korzystać z szerokiej gamy formalnych i nieformalnych opcji gastronomicznych, aby każdy wieczór był oryginalny i zapewniał wiele emocji. W ofercie dostępne są menu wegańskie, bezglutenowe i bez laktozy.