Zimowe rejsy Costa Smeralda po Zatoce Perskiej: Dubaj, Abu Zabi i Doha w zimowej odsłonie
Costa Smeralda, flagowy statek włoskiego armatora Costa Cruises tej zimy zabierze pasażerów w ośmiodniowy rejs po Zatoce Perskiej z przystankami w Dubaju, Maskacie, Dosze i Abu Zabi. Na pokładzie czekają luksusowe udogodnienia, w tym restauracje nagrodzone gwiazdkami Michelin, rozbudowana strefa spa, baseny oraz atrakcje tematyczne. Dodatkowo linia oferuje pakiet „lot i rejs”, który obejmuje przelot do terminalu zaokrętowania wraz z transferem i obsługą bagażu, co eliminuje konieczność organizowania dodatkowego transportu.
Rejsy po Zatoce perskiej realizowane będą od grudnia 2024 r. do marca 2025 r. Costa Smeralda to jeden z najnowszych i największych statków we flocie Costa Cruises, oferujący wiele udogodnień, takich jak baseny, strefy spa, teatry oraz atrakcje dla dzieci i dorosłych. Podczas rejsów goście będą mieli okazję próbować dań restauracji Archipelago (restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin prowadzona przez Bruno Barbieri, Hélène Darroze i Ángela Leóna), restauracjach tematycznych i różnorodnych konceptach gastronomicznych. Statek został zaprojektowany z myślą o zrównoważonym podróżowaniu, stosując nowoczesne technologie, które zmniejszają wpływ na środowisko.
W tym roku, trasa Costa Smeralda została wzbogacona o trzy destynacje morskie, czyli dodatkowe atrakcje, które goście mogą odkrywać na pokładzie podczas rejsu. Podczas „Sea of Stars” – Zatoka Omańska, z pomocą doświadczonego przewodnika goście poznają konstelacje Emiratów, a także historie i legendy regionu. Na “Skyline Party” – Zatoka Doha pasażerowie odkryją luksus Kataru podczas nocnej imprezy.
„Costa Cruises zapewni niezapomniane wrażenia również na lądzie. Goście będą mogli swobodnie zwiedzać destynacje z doświadczonym przewodnikiem, zanurzając się w historii i sekretach każdego miasta, podążając tradycyjnymi trasami lub ścieżkami z dala od utartych szlaków. Będą mieli także szansę spędzić dzień i noc w namiocie na pustyni w Dubaju, wziąć udział w lekcji gotowania z omańskim szefem kuchni, udać się na safari jeepem na pustyni w Doha” – powiedział Alessandro Bottaro, dyrektor ds. rynków międzynarodowych Costa Cruises.
POWIĄZANE WPISY
20 listopada 2024
Ryanair uruchamia promocje na Cyber Week 2024
Od 25 listopada do 2 grudnia Ryanair zaprasza na największą wyprzedaż roku w ramach Cyber…
0 Komentarzy1 Minuty
20 listopada 2024
Katowice Airport: Wizz Air uruchamia loty do Madrytu, Agadiru, Pizy i Kiszyniowa
Wizz Air ogłosił cztery nowe kierunki, które będzie realizował w 2025 roku z lotniska w…
0 Komentarzy2 Minuty
20 listopada 2024
Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu świętuje swoje 25-lecie
Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu świętował jubileusz 25-lecia swojej działalności.…
0 Komentarzy1 Minuty
19 listopada 2024
Podróż w rytmie slow – Mołdawia na Targach ITTF Warsaw
Mołdawianie mówią, że gościnność to ich drugie imię, dlatego każdy, kto odwiedzi ten…
0 Komentarzy8 Minuty
19 listopada 2024
Raport GfK i eSky.pl: Polacy stawiają na Azję, Amerykę Północną i Afrykę
Coraz więcej Polaków wybiera podróże poza tradycyjnym sezonem turystycznym, doceniając…
0 Komentarzy6 Minuty
19 listopada 2024
Ryanair połączy Bydgoszcz z Alicante
Ryanair uruchamia nowe połączenia z lotniska w Bydgoszczy. Od 31 marca 2025 roku…
0 Komentarzy1 Minuty
18 listopada 2024
Ryanair uruchamia rozkład lotów na lato 2025
15 listopada linie lotnicze Ryanair poinformowały o uruchomieniu rozkładu lotów na lato…
0 Komentarzy1 Minuta
18 listopada 2024
Biura podróży – ceny imprez turystycznych na lato 2025 z lekkim wzrostem
W ubiegłym tygodniu średnia cena wycieczek z wylotami pomiędzy 4 i 10 sierpnia 2025…
0 Komentarzy4 Minuty
18 listopada 2024
DZT promuje Chemnitz jako Europejską Stolicę Kultury 2025
Niemiecka Centrala Turystyki rozpoczęła międzynarodową kampanię promującą Chemnitz, jako…
0 Komentarzy2 Minuty