Emirates – w styczniu królowały dania wegańskie
Linie Emirates podały na pokładzie swoich samolotów ponad 20 tysięcy wegańskich posiłków w styczniu – miesiącu znanym wśród wegan na całym świecie jako „Veganuary”. Liczba zamówień wegańskich posiłków na pokładzie wzrosła w tym miesiącu o ponad 40 proc.
Linie Emirates oferują posiłki dla każdego, w tym specjalne menu uwzględniające zalecenia medyczne i przekonania religijne, przygotowane przez zespół dietetyków i kucharzy. Potrawy wegańskie są trzecim najczęstszym wyborem pasażerów w klasie ekonomicznej wśród posiłków specjalnych. W zeszłym miesiącu linie Emirates zdobyły tytuł najlepszej linii lotniczej dla wegan w plebiscycie przeprowadzonym wśród pasażerów przez magazyn Vegan News.
Przewoźnik ma w swojej ofercie przeszło 170 wegańskich przepisów.
Zespół dietetyków i kucharzy Emirates przyrządza wyjątkowe potrawy z najświeższych warzyw i unikalnych zbóż. Linie, które słyną z dań inspirowanych kuchnią regionalną, przygotowują posiłki wegańskie na bazie specjałów popularnych w miejscowościach, do których latają. Wśród nich znajdują się grzybowe ravioli, warzywny tadżin z kaszą kuskus czy ragoût z batatów, soczewicy i szpinaku podawane z brązowym ryżem gotowanym na parze. Dania obiadowe uzupełnia wyjątkowy wybór apetycznych wegańskich deserów takich jak parfait limonkowe z musem daktylowo-cytrusowym, wilgotny tort czekoladowy czy budyń z nasion chia.
Posiłki wegańskie oraz inne posiłki specjalne są dostępne na wszystkich trasach obsługiwanych przez Emirates i we wszystkich klasach rezerwacyjnych. Można zamówić je do 24 godzin przed odlotem. Wszystkie menu pokładowe są zmieniane raz w miesiącu.
Ponadto przewoźnik oferuje imponujący wybór serów. Aby każdy pasażer mógł znaleźć coś dla siebie, w kwietniu zeszłego roku na pokładzie pojawiły się sery wegańskie. Do tej pory linie Emirates podały 18 ton sera z orzechów.
Pasażerowie, którzy nie przepadają za dietą roślinną, mogą wybrać spośród standardowych dań przygotowywanych przez uznanych szefów kuchni. Linie podają około 110 milionów posiłków rocznie, przygotowując pyszne potrawy z taką samą dbałością o szczegóły dla pasażerów klas pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 140 miast na sześciu kontynentach jak nikt inny rozpoznaje globalne trendy kulinarne, serwując kuchnię inspirowaną regionalnymi potrawami na pokładzie największej na świecie latającej restauracji.
POWIĄZANE WPISY
22 listopada 2024
Ryanair i ESN: 10 proc. zniżki oraz darmowy bagaż dla europejskich studentów
Ryanair ogłosił kontynuację współpracy z Erasmus Student Network. Dzięki partnerstwu,…
0 Komentarzy1 Minuty
20 listopada 2024
Ryanair uruchamia promocje na Cyber Week 2024
Od 25 listopada do 2 grudnia Ryanair zaprasza na największą wyprzedaż roku w ramach Cyber…
0 Komentarzy1 Minuty
20 listopada 2024
Startuje nowe połączenie kolejowe z Pragi do Gdyni
Podczas konferencji „Polski Dzień Logistyki 2024” w Pradze ogłoszono uruchomienie Baltic…
0 Komentarzy3 Minuty
20 listopada 2024
Katowice Airport: Wizz Air uruchamia loty do Madrytu, Agadiru, Pizy i Kiszyniowa
Wizz Air ogłosił cztery nowe kierunki, które będzie realizował w 2025 roku z lotniska w…
0 Komentarzy2 Minuty
19 listopada 2024
Lotnisko Chopina: blisko 15 proc. wzrost liczby pasażerów w październiku
Lotnisko Chopina w Warszawie odnotowało znaczny wzrost liczby pasażerów w październiku.…
0 Komentarzy4 Minuty
19 listopada 2024
Costa Cruises prezentuje specjalne rejsy „Costa Voyages”
Costa Cruises zaprasza na rejsy „Costa Voyages Special Edition” na pokładzie statku Costa…
0 Komentarzy1 Minuty
19 listopada 2024
Ryanair połączy Bydgoszcz z Alicante
Ryanair uruchamia nowe połączenia z lotniska w Bydgoszczy. Od 31 marca 2025 roku…
0 Komentarzy1 Minuty
18 listopada 2024
Ryanair uruchamia rozkład lotów na lato 2025
15 listopada linie lotnicze Ryanair poinformowały o uruchomieniu rozkładu lotów na lato…
0 Komentarzy1 Minuta
14 listopada 2024
Ryanair połączy Katowice z Brukselą
Ryanair uruchomi nowe połączenie z katowickiego lotniska, od 1 kwietnia 2025 roku…
0 Komentarzy1 Minuty