Wiosenne menu w restauracji WineStone w hotelach Mercure
Od 15 kwietnia do restauracji WINESTONE w hotelach Mercure zawita wiosenno-letnie menu. Tym razem Paweł Anders – dyrektor projektu WineStone postawił na bogaty smak wieprzowiny, jagnięciny i ryb, nie zapominając o francuskich i polskich przysmakach. W karcie nie zabraknie także lekkich sałatek czy przekąsek podawanych na kamiennych deskach – „les planches”.
Do dyspozycji gości jest również karta win z wyselekcjonowanymi propozycjami podzielonymi na 4 kategorie smakowe: „Świeże i smakowite”, „Lekkie i owocowe”, „Wyważone i eleganckie” oraz „Pełne i aromatyczne”, by każdy niezależnie od stopnia wtajemniczenia w świat marek, gatunków i szczepów, mógł dokonać właściwego wyboru i zamówić wino dopasowane nie tylko do spożywanego dania, lecz także do aktualnego nastroju.
Paweł Anders powiedział: „Naszym gościom proponujemy w nowej karcie przede wszystkim oryginalne potrawy z jagnięciny duszonej z pikantną kiełbasą i warzywami, czy polędwiczek wieprzowych na grzybach leśnych z purée ziemniaczanym. Odwiedzający restauracje będą mogli skosztować także m.in. PLANSZES z szynkami Serano i parmeńską, z serami z konfiturą morelową, z tatarem wołowym czy z wędzonymi rybami. Goście nadal mogą liczyć na polskie dania, takie jak pierogi, żurek czy rosół. „
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty