Air France – menu dla młodzieży
Od 1 kwietnia Air France ma zamiar rozszerzyć wybór specjalnych płatnych posiłków tematycznych “A La Carte”, o nowy, płatny posiłek pod nazwą „My Fun Menu”, który stworzono specjalnie z myślą o młodzieży i miłośnikach zachodniego „street-foodu”.
Zdaniem Air France wśród pasażerów znajdą się liczni amatorzy hamburgerów, chipsów i żelków Haribo, dlatego stworzono ofertę specjalnie dla nich i jak sugeruje nazwa „na poprawę humoru”. Zestaw, który składa się z wysokiej jakości produktów, znanych na rynku marek jest już w sprzedaży na airfrance.pl w cenie 13 Euro lub 4500 Mil Flying Blue.
W skład zestawu „My Fun Menu” wchodzą:
• burger ze świeżą francuską wołowiną, serem Emmental i sosem
bearneńskim,
• chipsy firmy Kettle z solą morską,
• pitny jogurt firmy Yop o smaku truskawkowym,
• ciastko donut – nadziewane karmelem,
• słodka przekąska – żelki Haribo
Aktualna oferta posiłków “A La Carte”
„Le Marché de Jean Imbert” Menu, to kompozycja przygotowana przez Jeana Imberta, wschodzącą gwiazdę francuskiej kuchni i zwycięzcę francuskiej edycji 3 sezonu Top Chef w 2012 roku. Zestaw składa się z zimnej przystawki na bazie organicznej komosy ryżowej, jajka sadzonego i estragonu, gulaszu na ciepło nawiązującego do smaków z dzieciństwa oraz owocowego deseru z kremem.
„Une Sélection Lenôtre” Menu, to zestaw opracowany przez słynną paryską restaurację Lenôtre. W skład dania wchodzą m.n. łososiowa panna cotta, łosoś wędzony, marynowany w koperku, kurczak w panierce z chilli oraz kompozycja warzyw, serów i deseru „concerto”.
„Ocean” Menu, to danie złożone ze specjałów z owoców morza, m.in. z marynowanych w kolendrze krewetek, alaskańskiego morszczuka, a do tego przegrzebki z polentą z grzybami, w towarzystwie wyszukanych sałatek i obowiązkowo francuskiego sera
„Italia” Menu czyli trochę „dolce vita” na talerzu, na którym nie może zabraknąć szynki parmeńskiej, cannelloni, parmezanu i innych włoskich smaków połączonych w wyrafinowaną kompozycję.
„Tradition” Menu, to natomiast zestaw francuskich, wyszukanych produktów. W zestawie jest foie gras z piernikiem i z chutneyem z suszonych fig, pieczone udko kaczki i ciasto migdałowe.
POWIĄZANE WPISY
20 grudnia 2024
Lotnisko Rzeszów-Jasionka zainwestuje ponad 50 mln zł w infrastrukturę i technologie
Port Lotniczy Rzeszów-Jasionka pozyskał ponad 31 mln zł dofinansowania z funduszy…
0 Komentarzy2 Minuty
20 grudnia 2024
PPL i POT będą wspólnie promować polską kulturę i turystykę
PPLS.A. i POT podpisały porozumienie o wspólnej promocji Polski na arenie…
0 Komentarzy3 Minuty
20 grudnia 2024
Grupa eSky prezentuje aplikację eSky 3.0. Personalizowane oferty i elastyczne wyszukiwanie w jednym miejscu
Grupa eSky zaprezentowała zaktualizowaną wersję swojej aplikacji mobilnej eSky 3.0…
0 Komentarzy1 Minuty
18 grudnia 2024
Wizz Air rozszerza siatkę połączeń z Warszawy. Cztery nowe trasy w 2025 roku
Wizz Air ogłosił dalszy rozwój swojej bazy na warszawskim lotnisku Chopina. W czerwcu…
0 Komentarzy2 Minuty
17 grudnia 2024
Linie SAS wracają do Wrocławia. Loty do Kopenhagi w codziennej ofercie
Po kilkuletniej przerwie linie lotnicze SAS wracają do Portu Lotniczego we Wrocławiu,…
0 Komentarzy1 Minuty
17 grudnia 2024
Rekordowy listopad na lotnisku Rzeszów-Jasionka: ponad 76 tys. obsłużonych pasażerów
Lotnisko w podrzeszowskiej Jasionce obsłużyło w listopadzie ponad 76 tys. pasażerów, co…
0 Komentarzy2 Minuty
16 grudnia 2024
Michael Rousseau nowym przewodniczącym Rady Dyrektorów Generalnych Star Alliance
Michael Rousseau, prezes Air Canada, został nowym przewodniczącym Rady Dyrektorów…
0 Komentarzy2 Minuty
13 grudnia 2024
TAP Air Portugal uruchamia nowe połączenia do Los Angeles i Bostonu
TAP Air Portugal ogłosił nowe kierunki transatlantyckie, które wystartują w maju 2025…
0 Komentarzy2 Minuty
13 grudnia 2024
Lotnisko w Katowicach w listopadzie obsłużyło ponad 350 tys. pasażerów
Lotnisko w Katowicach zamknęło listopad z wynikiem ponad 351 tys. obsłużonych pasażerów.…
0 Komentarzy2 Minuty