Bawarskie przysmaki na pokładach samolotów Emirates

Serduszka imbirowe/fot. archiwum Emirates

Pasażerowie we wszystkich klasach podróży, lecący z Dubaju do 4 niemieckich lotnisk: Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburga i Monachium, będą mogli delektować się bawarskim daniem głównym i deserem do 3 października.

Podróżujący w klasach pierwszej i biznes mogą skosztować leberkäs, typowej niemieckiej pieczeni z wołowiny i kurczaka, podawanej z kiszoną kapustą, sałatką ziemniaczaną i czerwoną rzodkiewką oraz słodką musztardą. Danie główne można zwieńczyć gorącym strudlem jabłkowym z sosem waniliowym w klasie pierwszej i bienenstich, tradycyjnym niemieckim ciastem z migdałami i miodem, w klasie biznes.

Klienci Emirates lecący z Dubaju do Niemiec w klasie ekonomicznej mogą również wybrać leberkäs jako danie główne, podawane jest z puree ziemniaczanym oraz kapustą kiszoną ze smażoną cebulką. W ramach deseru serwowane jest ciasto bienenstich.

Kultowy salon pokładowy Emirates A380, dostępny dla pasażerów podróżujących klasą pierwszą i biznes, będzie oferował całą gamę przekąsek inspirowanych Bawarią, będą to m.in. kanapki z serem ementaler z korniszonami, mini precle z tradycyjnymi dipami, takimi jak obatzda, bawarskie ciastka, a także małe serduszka z piernika, którymi można podzielić się z ukochaną osobą.

Linie Emirates oferują obecnie 2 loty dziennie z Dubaju do Frankfurtu, codzienne połączenia do Monachium, a także 6 lotów tygodniowo do Dusseldorfu i 5 lotów tygodniowo do Hamburga.

Przewoźnik ogłosił niedawno, że wraz z wprowadzeniem zimowego rozkładu lotów, pod koniec października, zwiększy swoje oferowanie do Niemiec – pojawią się codzienne połączenia do Dusseldorfu i Hamburga. Popularny flagowy A380 również powróci do tych dwóch miast.

Emirates – więcej A380 na trasach rejsowych