Dietetyczne menu w Hilton Garden Inn Kraków Airport

archiwum Hilton Garden Inn Kraków Airport

Hilton Garden Inn Kraków Airport stawia na zbilansowaną dietę i wychodzi na wprost oczekiwaniom gości, którzy hołdują zdrowemu i aktywnemu trybowi życia. Śniadania fit będą dostępne od 14 maja do 30 czerwca. W przypadku dużego zainteresowania – hotel nie wyklucza ich kontynuacji.
Inspiracją do stworzenia menu Fit była współpraca szefa kuchni – Miłosza Kowalskiego z krakowskim trenerem personalnym i specjalistką od dietetyki sportowej – Joanną Gruszecką oraz pozyskanie tytułu partnera Targów Fit & Beauty, które odbędą się 14-15 maja w ICE Kraków. Podczas trwania Targów, na stoisku oznaczonym logotypem Hilton Garden Inn Kraków Airport będzie można skosztować wybranych specjałów z nowego menu. Wstęp na wydarzenie jest całkowicie bezpłatny.
W menu fit znajdą się między innymi: Koktajl oczyszczający na bazie suszonych śliwek, miodu i jogurtu oraz drink orzeźwiający na bazie mleka kokosowego, stewii i sezonowych owoców. A także, selekcja orzechów, suszonych owoców, domowa granola, sałatka z kaszy jaglanej, omlety z białek i dietetyczne muffiny przygotowane z buraków, gorzkiej czekolady i czerwonej fasoli.
Hilton Garden Inn Kraków Airport to pierwszy hotel przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Kraków Airport. Znajduje się zaledwie 12 km od historycznej części miasta. Zapewnia swoim gościom szereg udogodnień m.in.: w pełni wyposażoną salę fitness, lobby bar oraz restaurację serwującą dania kuchni międzynarodowej. Ponadto obiekt dysponuje 10 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.