Emirates rozszerza usługę zamawiania posiłków przed lotem na trasach europejskich
Linie lotnicze Emirates wprowadzają usługę zamawiania posiłków przed lotem na europejskich trasach, w tym Warszawie, Rzymie, Wenecji i innych popularnych miejscach. Pasażerowie klasie biznes będą mogli wybrać swoje ulubione danie 14 dni przed planowanym odlotem, co ma przyczynić się do ograniczenia marnowania żywności.
Po przeprowadzonym pilotażu usługi zamawiania posiłku przed lotem na trasach Emirates w Wielkiej Brytanii, linie wprowadzają ją także dla kolejnych połączeń. Oferta jest już dostępna dla podróżnych korzystających z rejsów obejmujących takie europejskie kierunki, jak Warszawa, Wenecja, Rzym, Bolonia, Praga, Wiedeń, Stambuł, Dublin, Hamburg, Bruksela oraz Madryt. Z opcji spersonalizowanych posiłków jako jedni z pierwszych skorzystają także pasażerowie podróżujący na popularnych trasach do i z Seszeli oraz Mauritiusa.
W ciągu najbliższych miesięcy przewoźnik planuje wprowadzenie usługi na trasach na całym świecie. Pozwoli ona pasażerom podróżującym w klasie biznes na wybór głównego dania od 14 dni do 24 godzin przed planowanym odlotem. Dzięki temu pasażerowie będą mieć pewność, że za każdym razem otrzymają swoje ulubione danie. Usługa wyboru preferowanych przez podróżnych posiłków przyczyni się także do ograniczenia marnowania żywności.
Ograniczenie marnowania żywności i ulubione dania inspirowane regionalnymi smakami
Klienci mają możliwość przeglądania menu pokładowego na stronie przewoźnika oraz w aplikacji Emirates. W menu znajdują się dania przygotowane przez szefa kuchni Emirates, inspirowane regionalnymi smakami i bazujące na świeżych, lokalnych produktach. W przykładowym menu znajdują się m.in. naleśniki z czekoladą, orzechami laskowymi i serem ricotta oraz kompot z moreli serwowane na śniadanie, polędwica wołowa z sosem tymiankowym, pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami podawane w ramach lunchu lub lekka kolacja w postaci smażonego na patelni pstrąga łososiowego z sosem szafranowym, blanszowaną zieloną fasolką, duszonymi buraczkami i polentą z dymką.
Personel pokładowy będzie miał dostęp do wcześniej zamówionego przez pasażerów menu dzięki urządzeniom elektronicznym, wyposażonym w funkcje, które w oparciu o algorytmy sztucznej inteligencji i raporty personelu, analizują preferencje klientów, ułatwiają optymalne planowanie menu i dostarczanie żywności na pokład oraz pomagają minimalizować marnotrawienie żywności.
POWIĄZANE WPISY
31 października 2024
Wizz Air zwiększa liczbę połączeń z Rzeszowa do Rzymu: loty trzy razy w tygodniu
Wizz Air zwiększa liczbę lotów do Rzymu z lotniska Rzeszów – Jasionka. Teraz do stolicy…
0 Komentarzy1 Minuty
31 października 2024
Emirates rozszerza współpracę z Vietnam Airlines i VietJet
Linie Emirates podpisały dwa memorandum o porozumieniu z Vietnam Airlines i VietJet.…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2024
Esky.pl: Malta najchętniej wybierana na listopadowe city breaki
Malta stała się najpopularniejszym kierunkiem listopadowych city breaków, wyprzedzając…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2024
Air France uruchomi w maju 2025 połączenie z Paryża do Orlando
Linia Air France uruchamia w maju 2025 roku nowe połączenie z Paryża do Orlando na…
0 Komentarzy1 Minuta
31 października 2024
Lufthansa wraca na lotnisko w Bydgoszczy: loty do Frankfurtu pięć razy w tygodniu
Lufthansa wraca na lotnisko w Bydgoszczy, uruchamiając od kwietnia 2025 roku pięć…
0 Komentarzy3 Minuty
31 października 2024
Itaka nagradza medalistów olimpijskich bonami wakacyjnymi
Biuro podróży Itaka nagrodziło polskich medalistów i ich trenerów za sukcesy osiągnięte…
0 Komentarzy1 Minuta
31 października 2024
Lotnisko Chopina gotowe na sezon zimowy
Na lotnisku Chopina w Warszawie odbyła się parada „Akcji Zima” – coroczny przegląd…
0 Komentarzy1 Minuty
31 października 2024
Ryanair połączy Kraków z Mediolanem
Ryanair uruchamia nowy kierunek z lotniska w Krakowie. Pasażerowie będą mogli latać z…
0 Komentarzy1 Minuta
31 października 2024
Zimowe rejsy Costa Smeralda po Zatoce Perskiej: Dubaj, Abu Zabi i Doha w zimowej odsłonie
Costa Smeralda, flagowy statek włoskiego armatora Costa Cruises tej zimy zabierze…
0 Komentarzy2 Minuty