Emirates – w styczniu królowały dania wegańskie
Linie Emirates podały na pokładzie swoich samolotów ponad 20 tysięcy wegańskich posiłków w styczniu – miesiącu znanym wśród wegan na całym świecie jako „Veganuary”. Liczba zamówień wegańskich posiłków na pokładzie wzrosła w tym miesiącu o ponad 40 proc.
Linie Emirates oferują posiłki dla każdego, w tym specjalne menu uwzględniające zalecenia medyczne i przekonania religijne, przygotowane przez zespół dietetyków i kucharzy. Potrawy wegańskie są trzecim najczęstszym wyborem pasażerów w klasie ekonomicznej wśród posiłków specjalnych. W zeszłym miesiącu linie Emirates zdobyły tytuł najlepszej linii lotniczej dla wegan w plebiscycie przeprowadzonym wśród pasażerów przez magazyn Vegan News.
Przewoźnik ma w swojej ofercie przeszło 170 wegańskich przepisów.
Zespół dietetyków i kucharzy Emirates przyrządza wyjątkowe potrawy z najświeższych warzyw i unikalnych zbóż. Linie, które słyną z dań inspirowanych kuchnią regionalną, przygotowują posiłki wegańskie na bazie specjałów popularnych w miejscowościach, do których latają. Wśród nich znajdują się grzybowe ravioli, warzywny tadżin z kaszą kuskus czy ragoût z batatów, soczewicy i szpinaku podawane z brązowym ryżem gotowanym na parze. Dania obiadowe uzupełnia wyjątkowy wybór apetycznych wegańskich deserów takich jak parfait limonkowe z musem daktylowo-cytrusowym, wilgotny tort czekoladowy czy budyń z nasion chia.
Posiłki wegańskie oraz inne posiłki specjalne są dostępne na wszystkich trasach obsługiwanych przez Emirates i we wszystkich klasach rezerwacyjnych. Można zamówić je do 24 godzin przed odlotem. Wszystkie menu pokładowe są zmieniane raz w miesiącu.
Ponadto przewoźnik oferuje imponujący wybór serów. Aby każdy pasażer mógł znaleźć coś dla siebie, w kwietniu zeszłego roku na pokładzie pojawiły się sery wegańskie. Do tej pory linie Emirates podały 18 ton sera z orzechów.
Pasażerowie, którzy nie przepadają za dietą roślinną, mogą wybrać spośród standardowych dań przygotowywanych przez uznanych szefów kuchni. Linie podają około 110 milionów posiłków rocznie, przygotowując pyszne potrawy z taką samą dbałością o szczegóły dla pasażerów klas pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 140 miast na sześciu kontynentach jak nikt inny rozpoznaje globalne trendy kulinarne, serwując kuchnię inspirowaną regionalnymi potrawami na pokładzie największej na świecie latającej restauracji.
POWIĄZANE WPISY
23 stycznia 2025
Costa Cruises: pierwszy statek wycieczkowy z LNG zatankował w Dubaju
Na początku stycznia Costa Smeralda pomyślnie ukończył pierwsze tankowanie skroplonego…
0 Komentarzy3 Minuty
23 stycznia 2025
Letnia oferta Ryanair z Gdańska. 42 kierunki i Bratysława wśród nowości
Ryanair poinformował dziś (23 stycznia) o rozkładzie lotów na lato 2025 z lotniska w…
0 Komentarzy2 Minuty
23 stycznia 2025
Nowa prognoza IATA: w 2040 roku ponad 40 mln pasażerów rocznie
Lotnisko CPK w pierwszym pełnym roku swojej działalności może obsłużyć ponad 32 mln…
0 Komentarzy9 Minuty
22 stycznia 2025
Rekordowy rok Wizz Air: 62,8 mln pasażerów w 2024 roku
Wizz Air poinformował o rekordowym roku 2024. Linia przewiozła liczbę 62,8 mln pasażerów…
0 Komentarzy3 Minuty
21 stycznia 2025
Ryanair oferuje 20 mln miejsc z Polski w 2025 roku
Ryanair ogłosił rekordowy letni rozkład oferując ponad 20 mln miejsc na ponad 300 trasach…
0 Komentarzy2 Minuty
21 stycznia 2025
Ryanair połączy Katowice z Dubrownikiem
Ryanair uruchomi nowe połączenie z katowickiego lotniska – od 31 marca 2025 roku…
0 Komentarzy1 Minuty
20 stycznia 2025
PLL LOT wprowadzają nowe rozwiązania dla podróżnych
Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadzają nowe udogodnienia, które ułatwią planowanie…
0 Komentarzy4 Minuty
20 stycznia 2025
Enter Air otwiera bazę techniczną w Katowice Airport
Enter Air Services, spółka zależna największego polskiego przewoźnika czarterowego,…
0 Komentarzy4 Minuty
20 stycznia 2025
Rekordowy rok na lotnisku w Jasionce. Ponad 1,1 mln pasażerów obsłużonych w 2024
Dokładnie 1 145 257 pasażerów obsłużyło w 2024 roku lotnisko w podrzeszowskiej Jasionce.…
0 Komentarzy2 Minuty