Grudzień w Hilton Garden Inn Kraków Airport
W grudniu hotel przygotował szereg kulinarnych atrakcji dla swoich gości. Składają się na nie m.in.: warsztaty kulinarne z szefem Kuchni – Miłoszem Kowalskim, wigilie firmowe z potrawami świątecznymi z różnych stron świata, wyrafinowane menu sylwestrowe oraz hotelowe delikatesy z regionalnymi produktami.
Oprócz bogatej oferty wigilijnych kolacji, balicki Hilton przygotował warsztaty kulinarne dedykowane mniejszym grupom.
Marcin Ziobro, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Hilton Garden Inn Kraków Airport, powiedział: „W grudniu wszystko kręci się wokół stołu, dlatego przygotowaliśmy ciekawą alternatywę dla klasycznej kolacji firmowej. Warsztaty kulinarne mają otwarty scenariusz, najważniejsza jest dobra zabawa i zdobycie nowych umiejętności. Najczęściej wybieraną formułą jest rywalizacja drużyn wzorowana na popularnych programach telewizyjnych, zarówno polskich, jak i brytyjskich. Maksymalna liczba osób biorących udział w zabawie to 20.”
Szef kuchni, Miłosz Kowalski przygotował wyjątkowo wyrafinowane menu sylwestrowe. Podczas balu, na gości czekać będą m.in.: pierożki z mąki żytniej z kozim serem na ratatouille warzywnym, żółtko kurze konfitowane kawiorem z łososia, czy croquembouche. Wszystko serwowane przy akompaniamencie hitów ostatnich dekad granych przez DJ’a. Cena, 290 zł od osoby, obejmuje parking lub transport gości do domu specjalnie zamówionym busem.
Nowością w tym roku jest stoisko Deli w hotelowym lobby, w którym można zakupić lokalnie produkowane wyroby gastronomiczne. Z uwagi na ich jakość i wyjątkowy dobór, mogą stanowić atrakcyjny prezent pod choinkę. Wśród produktów będzie można znaleźć m.in.: kiełbasę śliwkową własnej receptury, lokalny miód spadziowy, serce z piernika, czy ręcznie wyrabiane praliny. Jednocześnie z myślą o zabieganych klientach, na dwa tygodnie przed świętami hotel oferuje możliwość zamówienia produktów na wigilijny stół.
POWIĄZANE WPISY
18 marca 2025
IGHP: luty z dobrą frekwencją
Lutowe wyniki w hotelach były dobre – lepsze niż w styczniu i wyższe niż rok temu o tej…
0 Komentarzy5 Minuty
12 marca 2025
Julien Mattei nowym dyrektorem ds. inwestycji w a&o Hostels
Julien Mattei objął stanowisko dyrektora ds. inwestycji w a&o Hostels. Doświadczony…
0 Komentarzy2 Minuty
11 marca 2025
Nowe hotele Novotel: otwarcia na Malcie i w Chorwacji w 2025 roku
Novotel zapowiedział otwarcia hoteli w Hiszpanii, Francji i Niemczech oraz debiuty na…
0 Komentarzy4 Minuty
4 marca 2025
Joanna Ostrowska nową dyrektorką Hotelu Bellotto
Pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nową dyrektor – Joannę Ostrowską. Wcześniej pełniła…
0 Komentarzy2 Minuty
3 marca 2025
Rośnie zainteresowanie Bałtykiem poza sezonem
Sezon zimowy nad Bałtykiem staje się coraz bardziej atrakcyjny dla turystów. Zloty…
0 Komentarzy4 Minuty
24 marca 2025
Nowa odsłona B&B Hotel Wrocław Centrum. Zakończono modernizację obiektu
B&B Hotel Wrocław Centrum przeszedł kompleksową modernizację. Prace objęły zarówno…
0 Komentarzy2 Minuty
24 marca 2025
Ruszył Podlaski Bon Turystyczny
Dziś wystartowała strona Podlaskiego Bonu Turystycznego, programu mającego ożywić ruch…
0 Komentarzy3 Minuty
20 marca 2025
Tribe Krakow Old Town otwiera drzwi dla nowych talentów
Wraz z nadchodzącym otwarciem Tribe Krakow Old Town rozpoczyna się rekrutacja personelu…
0 Komentarzy2 Minuty
19 marca 2025
Sun & Snow: inwestowanie w apartamenty rekreacyjne w Polsce wciąż się opłaca
Wzrost kosztów budowy, zmieniające się preferencje klientów oraz procesy…
0 Komentarzy7 Minuty
18 marca 2025
IGHP: luty z dobrą frekwencją
Lutowe wyniki w hotelach były dobre – lepsze niż w styczniu i wyższe niż rok temu o tej…
0 Komentarzy5 Minuty
12 marca 2025
Julien Mattei nowym dyrektorem ds. inwestycji w a&o Hostels
Julien Mattei objął stanowisko dyrektora ds. inwestycji w a&o Hostels. Doświadczony…
0 Komentarzy2 Minuty
11 marca 2025
Nowe hotele Novotel: otwarcia na Malcie i w Chorwacji w 2025 roku
Novotel zapowiedział otwarcia hoteli w Hiszpanii, Francji i Niemczech oraz debiuty na…
0 Komentarzy4 Minuty
4 marca 2025
Joanna Ostrowska nową dyrektorką Hotelu Bellotto
Pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nową dyrektor – Joannę Ostrowską. Wcześniej pełniła…
0 Komentarzy2 Minuty
3 marca 2025
Rośnie zainteresowanie Bałtykiem poza sezonem
Sezon zimowy nad Bałtykiem staje się coraz bardziej atrakcyjny dla turystów. Zloty…
0 Komentarzy4 Minuty
24 marca 2025
Nowa odsłona B&B Hotel Wrocław Centrum. Zakończono modernizację obiektu
B&B Hotel Wrocław Centrum przeszedł kompleksową modernizację. Prace objęły zarówno…
0 Komentarzy2 Minuty
24 marca 2025
Ruszył Podlaski Bon Turystyczny
Dziś wystartowała strona Podlaskiego Bonu Turystycznego, programu mającego ożywić ruch…
0 Komentarzy3 Minuty
20 marca 2025
Tribe Krakow Old Town otwiera drzwi dla nowych talentów
Wraz z nadchodzącym otwarciem Tribe Krakow Old Town rozpoczyna się rekrutacja personelu…
0 Komentarzy2 Minuty
19 marca 2025
Sun & Snow: inwestowanie w apartamenty rekreacyjne w Polsce wciąż się opłaca
Wzrost kosztów budowy, zmieniające się preferencje klientów oraz procesy…
0 Komentarzy7 Minuty
18 marca 2025
IGHP: luty z dobrą frekwencją
Lutowe wyniki w hotelach były dobre – lepsze niż w styczniu i wyższe niż rok temu o tej…
0 Komentarzy5 Minuty