Grudzień w Hilton Garden Inn Kraków Airport
W grudniu hotel przygotował szereg kulinarnych atrakcji dla swoich gości. Składają się na nie m.in.: warsztaty kulinarne z szefem Kuchni – Miłoszem Kowalskim, wigilie firmowe z potrawami świątecznymi z różnych stron świata, wyrafinowane menu sylwestrowe oraz hotelowe delikatesy z regionalnymi produktami.
Oprócz bogatej oferty wigilijnych kolacji, balicki Hilton przygotował warsztaty kulinarne dedykowane mniejszym grupom.
Marcin Ziobro, dyrektor ds. sprzedaży i marketingu Hilton Garden Inn Kraków Airport, powiedział: “W grudniu wszystko kręci się wokół stołu, dlatego przygotowaliśmy ciekawą alternatywę dla klasycznej kolacji firmowej. Warsztaty kulinarne mają otwarty scenariusz, najważniejsza jest dobra zabawa i zdobycie nowych umiejętności. Najczęściej wybieraną formułą jest rywalizacja drużyn wzorowana na popularnych programach telewizyjnych, zarówno polskich, jak i brytyjskich. Maksymalna liczba osób biorących udział w zabawie to 20.”
Szef kuchni, Miłosz Kowalski przygotował wyjątkowo wyrafinowane menu sylwestrowe. Podczas balu, na gości czekać będą m.in.: pierożki z mąki żytniej z kozim serem na ratatouille warzywnym, żółtko kurze konfitowane kawiorem z łososia, czy croquembouche. Wszystko serwowane przy akompaniamencie hitów ostatnich dekad granych przez DJ’a. Cena, 290 zł od osoby, obejmuje parking lub transport gości do domu specjalnie zamówionym busem.
Nowością w tym roku jest stoisko Deli w hotelowym lobby, w którym można zakupić lokalnie produkowane wyroby gastronomiczne. Z uwagi na ich jakość i wyjątkowy dobór, mogą stanowić atrakcyjny prezent pod choinkę. Wśród produktów będzie można znaleźć m.in.: kiełbasę śliwkową własnej receptury, lokalny miód spadziowy, serce z piernika, czy ręcznie wyrabiane praliny. Jednocześnie z myślą o zabieganych klientach, na dwa tygodnie przed świętami hotel oferuje możliwość zamówienia produktów na wigilijny stół.
POWIĄZANE WPISY
14 listopada 2024
Arche otwiera nowy hotel w XIX-wiecznym klasztorze we Wrocławiu
Rusza kolejny, dwudziesty pierwszy obiekt Arche — największej w kraju sieci hotelowej z…
0 Komentarzy4 Minuty
14 listopada 2024
IGHP: stabilny październik w hotelach
Wyniki października w hotelach okazały się podobne do wrześniowych, głównie dzięki…
0 Komentarzy4 Minuty
7 listopada 2024
Sieć Mercure otworzyła pierwszy hotel w Bułgarii
Mercure, marka hotelowa grupy Accor, otworzyła pierwszy obiekt w Bułgarii – Mercure Sofia…
0 Komentarzy1 Minuty
4 listopada 2024
Sieć a&o Hostels otworzyła pierwszy hostel w Belgii
Europejska sieć hosteli a&o Hostels otworzyła pierwszy obiekt w Belgii – a&o Antwerpen…
0 Komentarzy1 Minuty
30 października 2024
Accor z przychodem 1,4 mld euro w III kwartale 2024
Grupa Accor zamknęła trzeci kwartał 2024 z przychodami wynoszącymi 1,434 mld euro, co…
0 Komentarzy1 Minuty
28 października 2024
B&B Hotels redukuje emisję CO2 i walczy z marnowaniem żywności
Sieć B&B Hotels opublikowała raport za 2023 rok, w którym podsumowuje swoje działania na…
0 Komentarzy4 Minuty
25 października 2024
Travelist.pl: listopadowe wyjazdy zyskują na popularności. Polacy wybierają góry i morze
Od kilku lat koniec wakacji nie oznacza końca sezonu urlopowego. Wzrost liczby rezerwacji…
0 Komentarzy3 Minuty
25 października 2024
Marriott International wprowadza program Connect Responsibly. Marka stawia na zrównoważony rozwój w organizacji spotkań
Marriott International ogłosił wprowadzenie programu Connect Responsibly, który ma na…
0 Komentarzy3 Minuty
22 października 2024
Nocowanie.pl: Zakopane, Karpacz i Gdańsk – najpopularniejsze na listopadowe i świąteczne wyjazdy
Polacy coraz chętniej spędzają długie weekendy, święta i sylwestra poza domem. Z danych…
0 Komentarzy5 Minuty