Hilton Garden Inn Kraków Airport – nowe menu
Restauracja hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadziła nowe wiosenno-letnie menu. O całość zadbał szef kuchni, Miłosz Kowalski, od lat hołdujący kuchni polskiej. W nowym menu znalazły się takie dania jak podwędzane gęsie żołądki podane z owocami granatu i winegretem z żurawiny, filet kaczki z topinamburem i popiołem z drzewa jabłoni czy troć wędrowna z lardo.
Miłosz Kowalski powiedział: “W nowym menu chciałem przybliżyć naszym gościom polską kuchnię i pokazać, że ona stale się zmienia i ewoluuje, że nawet z pozoru banalny produkt jakim jest ogórek kiszony można pokazać w niezwykłej odsłonie fine dining. Wysoko cenię sobie polskie mięsa, ptactwo, sery czy wina, myślę, że widać to bardzo wyraźnie w nowej karcie. Umiejętność korzystania z tego co aktualnie daje nam natura i szacunek do każdego produktu – to klucz do prowadzenia dobrej kuchni.”
Dodatkiem do nowego menu jest również starannie wyselekcjonowana karta win i alkoholi, w której znajdują się propozycje idealnie podkreślające smak dań. W karcie pojawiły się wina z całego świata, w tym lokalne Adoria Riesling i Adoria Pinot Noir. Wina te pochodzą z winiarni w Zachowicach, położonych na Dolnym Śląsku. O dobór win i alkoholi zadbał Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager oraz Sommelier, współtwórca Stowarzyszenia Sommelierów Krakowskich.
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty