Hotele ibis – intensywny rozwój i zmiany

archiwum ibis

Obecnie na świecie istnieje ponad 1 800 hoteli rodziny ibis. W 63 krajach dysponują one 250 tys. pokoi. Hoteli ibis jest 1031, hoteli ibis Styles – 277, hoteli ibis budget – 537. W Polsce znajduje się 12 hoteli ibis, 4 ibis Styles i 9 ibis budget. Wkrótce dojdzie sześć nowych.

Stephen Hadley, VP Operacji Hoteli Segmentu Ekonomicznego w Polsce w Grupie Hotelowej Orbis i dyrektor ibis Warszawa Stare Miasto, powiedział: „Kierujemy się trzema zasadami: prostotą, komfortem i dobrym samopoczuciem. Hotele ibis mają atrakcyjne położenie umożliwiające korzystanie z głównych atrakcji miast, w których się znajdują. Na przykład w Warszawie wypocząć można aż w 6 obiektach marki, z czego cztery znajdują się w jej ścisłym centrum. Ponadto, dzięki swoim nowym ofertom gastronomicznym świetnie nadają się na lekki, niezobowiązujący lunch czy kolację ze znajomymi, więc coraz częściej stają się miejscem spotkań nie tylko gości, ale i mieszkańców. Warto też dodać, że w tym momencie rodzina hoteli ibis to grupa marek najprężniej rozwijających się w portfolio AccorHotels.

W 2016 roku, jeszcze w I kwartale otworzymy trzy obiekty w Polsce: ibis Wrocław Centrum z 112 pokojami, ibis Poznań Północ z 77 pokojami oraz ibis Styles w Grudziądzu z 82 pokojami. W IV kwartale oddamy do użytku kolejne trzy hotele: ibis Gdańsk Stare Miasto z 120 pokojami, ibis Styles Białystok ze 130 pokojami, ibis Styles Siedlce ze 102 pokojami. Na przełomie 2016 i 2017 planujemy otwarcie ibis Styles w Nowym Sączu, Sosnowcu i Krakowie oraz. Ibis budget w na gdańskiej starówce.

Zmieniamy stopniowo wygląd naszych wnętrz. Wprowadziliśmy nowy design „avanzi”, przyjazny gościom, pozwalający im czuć się swobodnie w przestrzeniach hotelowych.
Mamy też nową koncepcję ibis kitchen. Dostosowujemy nasze menu do potrzeb klientów. Przykładem tego może być i-burger. Wśród naszych gości najpopularniejszych daniem, najbardziej pożądanym był burger. Wprowadziliśmy więc do naszego menu osiem rodzajów burgera. Z kolei śniadaniowe menu skupia się wokół typowo polskiego produktu – jabłka.
Zmieniamy tez sale konferencyjne. W Warszawie przeprowadziliśmy ostatnio renowację sal konferencyjnych w trzech hotelach, co dodając jeden hotel z wcześniej przeprowadzonymi zmianami, daje nam cztery obiekty z nowoczesnymi salami.”

Adam Gąsior

Redaktor naczelny portalu branżowego WaszaTurystyka.pl


POWIĄZANE WPISY

Privacy Preference Center