Kuchnia i muzyka w krakowskim Hiltonie
Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport 18 lutego rusza z drugą edycją wydarzenia Kuchnia & Muzyka. Impreza będzie się odbywa w trzy czwartkowe wieczory. Za kulinaria odpowiadał będzie szef kuchni – Miłosz Kowalski. Przez wzgląd na duże zainteresowanie pierwszą edycją, hotel zdecydował się na kontynuację Kuchni & Muzyki w niezmienionej wersji. Zmienią się jedynie kulinarne inspiracje – będzie bardziej egzotycznie. Podczas pierwszej kolacji będzie można skosztować pikantnego styku dwóch kultur, czyli kuchni Tex-Mex. Na szczególną uwagę zasługuję także kwietniowe wydarzenie, podczas którego goście zasmakują wciąż nieodkrytej kuchni dalekich Antypodów przygotowanej przez rodowitego Australijczyka.
Podczas wybranych czwartkowych wieczorów na gości będą czekały bufety; zimny, gorący i słodki. Ponadto pokazy livecooking, muzyka na żywo i szeroki wybór win i alkoholi. Cena 75 złotych od osoby – obejmuje bufety, pokazy live cooking, koncert muzyczny i parking. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.
18 lutego 2016 – Kuchnia Tex – Mex, czyli pikantne połączenie kuchni teksańskiej i meksykańskiej
Ceviche z polędwicy z dorsza, chilli con carne , tacos z pieczonymi ziemniakami i chorizo, churros z sosem karmelowym i wiele innych, wszystko podane przy akompaniamencie ludowej muzyki Meksyku.
17 marca 2016 – Kuchnia Irlandii
Klasyczne menu na obchody Dnia Św. Patryka – baranina pieczona w sosie miętowym z morelami, cream delight – deser z dodatkiem migdałów, płatków owsianych i irlandzkiej whiskey, czy pudding z chleba – w tle tradycyjna muzyka folkowa.
21 kwietnia 2016 – Kuchnia odległych Antypodów
Jedna z niewielu okazji by zakosztować niezwykle różnorodnej kuchni australijskiej w Krakowie – m.in. pie floater – typowa potrawa południowej Australii, lamingtons – ciasto biszkoptowe oblane czekoladą i ryba pieczona w liściu bananowca.
Hilton Garden Inn Kraków Airport to pierwszy hotel przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Kraków Airport. Znajduje się zaledwie 12 km od historycznej części miasta. W 155 pokojach, zapewnia swoim gościom szereg udogodnień, takich jak: darmowe Wi-Fi, telewizor LCD, mini lodówkę, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, w pełni wyposażoną salę fitness, lobby bar oraz restaurację serwującą dania kuchni międzynarodowej. Ponadto obiekt dysponuje 10 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.
POWIĄZANE WPISY
18 marca 2025
IGHP: luty z dobrą frekwencją
Lutowe wyniki w hotelach były dobre – lepsze niż w styczniu i wyższe niż rok temu o tej…
0 Komentarzy5 Minuty
12 marca 2025
Julien Mattei nowym dyrektorem ds. inwestycji w a&o Hostels
Julien Mattei objął stanowisko dyrektora ds. inwestycji w a&o Hostels. Doświadczony…
0 Komentarzy2 Minuty
11 marca 2025
Nowe hotele Novotel: otwarcia na Malcie i w Chorwacji w 2025 roku
Novotel zapowiedział otwarcia hoteli w Hiszpanii, Francji i Niemczech oraz debiuty na…
0 Komentarzy4 Minuty
4 marca 2025
Joanna Ostrowska nową dyrektorką Hotelu Bellotto
Pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nową dyrektor – Joannę Ostrowską. Wcześniej pełniła…
0 Komentarzy2 Minuty
3 marca 2025
Rośnie zainteresowanie Bałtykiem poza sezonem
Sezon zimowy nad Bałtykiem staje się coraz bardziej atrakcyjny dla turystów. Zloty…
0 Komentarzy4 Minuty
24 marca 2025
Nowa odsłona B&B Hotel Wrocław Centrum. Zakończono modernizację obiektu
B&B Hotel Wrocław Centrum przeszedł kompleksową modernizację. Prace objęły zarówno…
0 Komentarzy2 Minuty
24 marca 2025
Ruszył Podlaski Bon Turystyczny
Dziś wystartowała strona Podlaskiego Bonu Turystycznego, programu mającego ożywić ruch…
0 Komentarzy3 Minuty
20 marca 2025
Tribe Krakow Old Town otwiera drzwi dla nowych talentów
Wraz z nadchodzącym otwarciem Tribe Krakow Old Town rozpoczyna się rekrutacja personelu…
0 Komentarzy2 Minuty
19 marca 2025
Sun & Snow: inwestowanie w apartamenty rekreacyjne w Polsce wciąż się opłaca
Wzrost kosztów budowy, zmieniające się preferencje klientów oraz procesy…
0 Komentarzy7 Minuty
18 marca 2025
IGHP: luty z dobrą frekwencją
Lutowe wyniki w hotelach były dobre – lepsze niż w styczniu i wyższe niż rok temu o tej…
0 Komentarzy5 Minuty
12 marca 2025
Julien Mattei nowym dyrektorem ds. inwestycji w a&o Hostels
Julien Mattei objął stanowisko dyrektora ds. inwestycji w a&o Hostels. Doświadczony…
0 Komentarzy2 Minuty
11 marca 2025
Nowe hotele Novotel: otwarcia na Malcie i w Chorwacji w 2025 roku
Novotel zapowiedział otwarcia hoteli w Hiszpanii, Francji i Niemczech oraz debiuty na…
0 Komentarzy4 Minuty
4 marca 2025
Joanna Ostrowska nową dyrektorką Hotelu Bellotto
Pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nową dyrektor – Joannę Ostrowską. Wcześniej pełniła…
0 Komentarzy2 Minuty
3 marca 2025
Rośnie zainteresowanie Bałtykiem poza sezonem
Sezon zimowy nad Bałtykiem staje się coraz bardziej atrakcyjny dla turystów. Zloty…
0 Komentarzy4 Minuty
24 marca 2025
Nowa odsłona B&B Hotel Wrocław Centrum. Zakończono modernizację obiektu
B&B Hotel Wrocław Centrum przeszedł kompleksową modernizację. Prace objęły zarówno…
0 Komentarzy2 Minuty
24 marca 2025
Ruszył Podlaski Bon Turystyczny
Dziś wystartowała strona Podlaskiego Bonu Turystycznego, programu mającego ożywić ruch…
0 Komentarzy3 Minuty
20 marca 2025
Tribe Krakow Old Town otwiera drzwi dla nowych talentów
Wraz z nadchodzącym otwarciem Tribe Krakow Old Town rozpoczyna się rekrutacja personelu…
0 Komentarzy2 Minuty
19 marca 2025
Sun & Snow: inwestowanie w apartamenty rekreacyjne w Polsce wciąż się opłaca
Wzrost kosztów budowy, zmieniające się preferencje klientów oraz procesy…
0 Komentarzy7 Minuty
18 marca 2025
IGHP: luty z dobrą frekwencją
Lutowe wyniki w hotelach były dobre – lepsze niż w styczniu i wyższe niż rok temu o tej…
0 Komentarzy5 Minuty