Noszy szef kuchni w Góralskiej Tradycji w Zakopanem

Góralska Tradycja ma nowego szefa kuchni
Grzegorz Miśta/fot. materiały prasowe

Od lipca nowym szefem w restauracja Góralska Tradycja w Zakopanem jest Grzegorz Miśta.

Nowy szef pochodzi z Zawierci a doświadczenie zdobywał prze piętnaście lat w w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce.
W nowym menu w Góralskiej Tradycji znajdą się nowe propozycje: gołąb podany z grasicą, moskolem, paloną marchewką, szalotką i boczniakiem, jesiotr z puree z kopru włoskiego, z pieczonym batatem i pieczoną kiszoną kapustą oraz sernik z koziego sera.

Grzegorz Miśta od lat jest wyróżniany przez słynny, żółty przewodnik Gault&Millau, który podkreśla znakomitość stworzonych przez niego potraw. Co więcej, jest także finalistą wielu konkursów kulinarnych. Wśród nich m.in. Arte Culinaria Italiana (2 miejsce), CHEF Culinary Cup 2016 (1 miejsce), CHEF Culinary Cup 2018, Kulinarne Mistrzostwa Polski by Robert Sowa (2 miejsce), Festiwal Kuchni Dworskiej w Dubiecku, Ogólnopolski Festiwial Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”, Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny oraz Festiwal Kuchni Zbójnickiej.