Nowe menu pokładowe PLL LOT: odkryj podniebne smaki
Nic tak nie psuje humoru podczas długo wyczekiwanego urlopu jak źle dobrane menu pokładowe, zbyt obfity bądź skąpy posiłek przygotowany z nieświeżych składników bądź potraw zawierających alergeny. PLL LOT mówi dość niezdrowej żywności i wprowadza na swoje pokłady nową jakość: szeroki wybór posiłków tematycznych i premium. Zaczynając urlop zrób sobie przyjemność, a swojemu organizmowi wyświadcz przysługę: zjedz zdrowy, zbilansowany posiłek i wypij owocowy koktajl. Albo uczcij wyjątkową podróż kieliszkiem prosecco i pysznym deserem.
Rezerwując bilet na urlop w PLL LOT zaplanuj nie tylko niezapomniane wakacje, ale pomyśl też o dobrym, kulinarnym początku urlopu, wybierz pozycje z bogatego menu i zamów zestaw posiłków, którymi będziesz delektował się po starcie. Jesteś uczulony na gluten bądź laktozę? Zdecyduj się na jeden z zestawów dostosowanych do indywidualnych potrzeb i restrykcji żywieniowych pasażerów. Albo wybierz pozycję premium z bogatej oferty dań przygotowywanych ze świeżych produktów sezonowych. Możesz też połączyć posiłki i napoje w zestawy, skorzystać z promocji, dobrać wino do posiłków albo zamówić deser z prosecco na specjalną okazję. Zacznij dobrze swój wymarzony urlop jedząc smacznie i zdrowo już na pokładzie samolotu.
Wiesz, co jesz i wybierasz menu przed podróżą
Usługa “Zamów posiłek na pokład” jest dostępna podczas większości rejsów w PLL LOT, zarówno najkrótszych – krajowych, jak i najdłuższych – międzykontynentalnych. Posiłek jest dostosowany do rodzaju i długości rejsu. Można się nim cieszyć w klasie ekonomicznej, korzystając z podwyższenia standardu w postaci posiłku złożonego ze świeżej kanapki, sałatki lub dań tematycznych, deserów, świeżych soków i wyboru win. Należy pamiętać, aby posiłek zamówić najpóźniej 24 godziny przed podróżą. Można go dodać podczas zakupu biletu, albo później w zakładce “zarządzaj rezerwacją” bądź za pośrednictwem LOT Contact Center.
Oczywiście, na wszystkich rejsach PLL LOT gościnnie proponuje poczęstunek w cenie biletu. Składają się na niego: woda, drożdżówki, przekąski, a na trasach long-haul: pełne posiłki i szeroki wybór napojów. Oferta „zamów posiłek na pokład” jest uzupełnieniem, które pozwala podnieść standard podróży i zaplanować ją dokładnie według osobistych potrzeb i preferencji. A oferta jest bogata, skrojona na każdą kieszeń, gotowa zaspokoić mały i duży apetyt. Składa się z licznych wariantów i odpowiada na różne potrzeby żywieniowe pasażerów. Ponadto, gwarantuje odpowiedzialne podejście do gastronomii i podwyższony standard sanitarny. Posiłki przygotowywane na zamówienie ograniczają marnowanie żywności, a wybór i płatność przed lotem ogranicza kontakt z załogą czy drukowanym menu.
Sezonowe, świeże produkty i opcje dietetyczne
W ramach posiłku z klasy Premium możemy więc wybierać między zmieniającymi się cztery razy do roku posiłkami z produktów sezonowych, złożonych z przystawki, dania głównego i deseru w ramach pierwszego serwisu po starcie oraz przekąski i deseru przed lądowaniem. Mogą to być na przykład smażone krewetki podane z marynowaną dynią, gruszką, ogórkiem i serkiem wasabi, świeża sałatka z serem solankowym i prażonymi pestkami dyni, a następnie, jako danie główne, łosoś z grilla w sosie koperkowym, podany z puree ziemniaczanym z dodatkiem czarnej soczewicy, groszkiem cukrowym i marchewką. Deser to ciastko z białą czekoladą, ale w ofercie PLL LOT znajdzie się dużo więcej wyjątkowych przysmaków.
Osoby o sprecyzowanych preferencjach bądź wymogach żywieniowych z pewnością znajdą w PLL LOT menu dla siebie. Dostępne są zestawy potrwa przygotowanych w zgodzie z dietetycznymi bądź kulturowymi wymogami. Można wybierać pomiędzy meny bezglutenowym, bezlaktozowym, wegańskim, wegetariańskim, Halal bądź posiłkami dla diabetyków.
Osoby preferujące przekąski o niskiej zawartości glutenu, znajdą w ofercie hummus z warzywami i owsiankę w cenie 14 zł, a także trzy rodzaje smoothie. Dla pasażerów, którzy chcieliby spróbować produktów regionalnych, LOT przygotował zestaw wędlin lub serów z dodatkami za niecałe 30 zł, idealne do lampki wina. Na większy apetyt, pasażerowie będą mogli wybrać wrapy w wersji mięsnej i wegetariańskiej w cenie 25 zł. Wyjątkowe okazje pasażerowie mogą celebrować torcikiem w dwóch smakach – pralinowym i porzeczkowym dostępnymi również w zestawach z prosecco. W menu nowej oferty płatnej dostępne są m.in świeżo przygotowane kanapki z mięsem, serami i w opcji wegańskiej, a także sałatki: m.in z kozim serem, burakiem i rucolą w cenie 15 zł.
Zdrowo, smacznie i na temat
“Zaplanowaliśmy naszą ofertę tak, aby w pełni odpowiedzieć na preferencje żywieniowe naszych klientów. Jestem pewien,
że przy tak dużym wyborze zdrowych, smacznych i świeżych produktów wegetariańskich, wegańskich i mięsnych, każdy znajdzie coś dla siebie. To kolejna zmiana, oprócz wprowadzenia e-prasy i szeregu usług dodatkowych, dzięki której lepiej dopasowujemy się do oczekiwań Pasażerów od momentu rezerwacji biletu, aż do opuszczenia pokładu naszych samolotów” – mówi Michał Fijoł, Członek Zarządu ds. Handlowych.
Posiłki przygotowywane przez szefów kuchni PLL LOT wykonane są ze świeżych składników, sezonowych produktów, z wielką dbałością o jakość i szczegóły. Czerpiąc garściami z kuchni całego świata stworzyli oryginalny wybór potraw, które przybliżą pasażerom różne tradycje kulinarne. Można pozostać w polskim klimacie wybierając zestaw tematyczny inspirowany rodzimą kuchnią, albo wybrać inny zestaw tematyczny: sezonowy, wegański, dietetyczny bądź przygotowany z myślą o najmłodszych pasażerach (zestawy w cenie 59 zł). Do tego desery i wybór napojów alkoholowych lub bezalkoholowych z menu LOT Premium Economy. W przypadku wyboru posiłku specjalnego, szefowie kuchni gwarantują zgodność ze wskazanymi preferencjami i restrykcjami żywieniowymi.
Moje Menu Premium na rejsach dalekodystansowych (powyżej 5h) kosztuje 150 zł, zaś na rejsach pomiędzy Warszawą i Nur-Sułtanem /Dubajem/Bejrutem – 120 zł. Oferta różni się w zależności od pory roku i trasy, dostępna jest: na rejsach krajowych z Lotniska Chopina, a także międzynarodowych średniego i krótkiego zasięgu (poniżej 6 godzin lotu) z i do Warszawy oraz Katowic, Krakowa, Wrocławia, do 24 godzin przed wylotem. W przypadku rejsów realizowanych z/do pozostałych portów regionalnych (Bydgoszcz, Gdańsk, Lublin, Olsztyn, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Zielona Góra) do 36 godzin przed podróżą. Liczba posiłków możliwych do zamówienia jest ograniczona ze względu na limit miejsca w wózkach cateringowych.
Dbając o bezpieczeństwo i komfort pasażerów, przygotowanie posiłków odbywa się z zachowaniem zasad bezpieczeństwa obowiązujących w pandemii. Płatność należy uiścić online przed podróżą, co gwarantuje maksymalne ograniczenie kontaktu z załogą
na pokładzie.
Więcej informacji o nowej usłudze dostępnych jest na stronie PLL LOT
Artykuł przygotowany we współpracy z PLL LOT
POWIĄZANE WPISY
7 listopada 2024
SunExpress uruchamia nowe połączenie z Warszawy do Izmiru
SunExpress ogłosił nowe bezpośrednie połączenie z Lotniska Chopina w Warszawie do Izmiru.…
0 Komentarzy1 Minuta
7 listopada 2024
Lotnisko w Katowicach: w październiku obsłużyliśmy blisko 560 tys. pasażerów
Lotnisko w Katowicach w październiku obsłużyło 559 549 pasażerów, co stanowi wzrost o…
0 Komentarzy1 Minuty
7 listopada 2024
Wizz Air z nagrodą za działania na rzecz zrównoważonego rozwoju
Wizz Air otrzymał nagrodę EMEA Environmental Sustainability Airline Group 2024 podczas…
0 Komentarzy3 Minuty
6 listopada 2024
PLL LOT był Srebrnym Partnerem XV Forum Promocji Turystycznej
Za nami jubileuszowa XV edycja Forum Promocji Turystycznej. Srebrnym Partnerem…
0 Komentarzy6 Minuty
5 listopada 2024
„Ważne z kim, ciekawe dokąd” – PLL LOT zachęca do odkrywania świata w jesiennej kampanii
Polskie Linie Lotnicze LOT inspirują do podróży w najnowszej kampanii „Ważne z kim,…
0 Komentarzy1 Minuty
5 listopada 2024
Egipska linia lotnicza FlyEgypt zakończyła działalność
Egipska linia lotnicza FlyEgypt, popularna szczególnie wśród podróżnych poszukujących…
0 Komentarzy1 Minuty
4 listopada 2024
Ryanair ze spadkiem zysków mimo rekordowej liczby pasażerów
Ryanair ogłosił, że zysk netto za pierwszą połowę roku podatkowego wyniósł 1,79 mld euro,…
0 Komentarzy2 Minuty
4 listopada 2024
Kiwi.com: Polacy wybierają ciepłe kraje na jesienny wypoczynek. W czołówce Hiszpania, Włochy i Malta
Kiwi.com przeanalizował tegoroczne trendy podróżnicze Polaków na listopad wskazując…
0 Komentarzy1 Minuty
31 października 2024
Wizz Air zwiększa liczbę połączeń z Rzeszowa do Rzymu: loty trzy razy w tygodniu
Wizz Air zwiększa liczbę lotów do Rzymu z lotniska Rzeszów – Jasionka. Teraz do stolicy…
0 Komentarzy1 Minuty
[…] Nowe menu pokładowe PLL LOT: odkryj podniebne smaki […]