Nowe menu pokładowe PLL LOT: odkryj podniebne smaki
Nic tak nie psuje humoru podczas długo wyczekiwanego urlopu jak źle dobrane menu pokładowe, zbyt obfity bądź skąpy posiłek przygotowany z nieświeżych składników bądź potraw zawierających alergeny. PLL LOT mówi dość niezdrowej żywności i wprowadza na swoje pokłady nową jakość: szeroki wybór posiłków tematycznych i premium. Zaczynając urlop zrób sobie przyjemność, a swojemu organizmowi wyświadcz przysługę: zjedz zdrowy, zbilansowany posiłek i wypij owocowy koktajl. Albo uczcij wyjątkową podróż kieliszkiem prosecco i pysznym deserem.
Rezerwując bilet na urlop w PLL LOT zaplanuj nie tylko niezapomniane wakacje, ale pomyśl też o dobrym, kulinarnym początku urlopu, wybierz pozycje z bogatego menu i zamów zestaw posiłków, którymi będziesz delektował się po starcie. Jesteś uczulony na gluten bądź laktozę? Zdecyduj się na jeden z zestawów dostosowanych do indywidualnych potrzeb i restrykcji żywieniowych pasażerów. Albo wybierz pozycję premium z bogatej oferty dań przygotowywanych ze świeżych produktów sezonowych. Możesz też połączyć posiłki i napoje w zestawy, skorzystać z promocji, dobrać wino do posiłków albo zamówić deser z prosecco na specjalną okazję. Zacznij dobrze swój wymarzony urlop jedząc smacznie i zdrowo już na pokładzie samolotu.
Wiesz, co jesz i wybierasz menu przed podróżą
Usługa „Zamów posiłek na pokład” jest dostępna podczas większości rejsów w PLL LOT, zarówno najkrótszych – krajowych, jak i najdłuższych – międzykontynentalnych. Posiłek jest dostosowany do rodzaju i długości rejsu. Można się nim cieszyć w klasie ekonomicznej, korzystając z podwyższenia standardu w postaci posiłku złożonego ze świeżej kanapki, sałatki lub dań tematycznych, deserów, świeżych soków i wyboru win. Należy pamiętać, aby posiłek zamówić najpóźniej 24 godziny przed podróżą. Można go dodać podczas zakupu biletu, albo później w zakładce „zarządzaj rezerwacją” bądź za pośrednictwem LOT Contact Center.
Oczywiście, na wszystkich rejsach PLL LOT gościnnie proponuje poczęstunek w cenie biletu. Składają się na niego: woda, drożdżówki, przekąski, a na trasach long-haul: pełne posiłki i szeroki wybór napojów. Oferta „zamów posiłek na pokład” jest uzupełnieniem, które pozwala podnieść standard podróży i zaplanować ją dokładnie według osobistych potrzeb i preferencji. A oferta jest bogata, skrojona na każdą kieszeń, gotowa zaspokoić mały i duży apetyt. Składa się z licznych wariantów i odpowiada na różne potrzeby żywieniowe pasażerów. Ponadto, gwarantuje odpowiedzialne podejście do gastronomii i podwyższony standard sanitarny. Posiłki przygotowywane na zamówienie ograniczają marnowanie żywności, a wybór i płatność przed lotem ogranicza kontakt z załogą czy drukowanym menu.
Sezonowe, świeże produkty i opcje dietetyczne
W ramach posiłku z klasy Premium możemy więc wybierać między zmieniającymi się cztery razy do roku posiłkami z produktów sezonowych, złożonych z przystawki, dania głównego i deseru w ramach pierwszego serwisu po starcie oraz przekąski i deseru przed lądowaniem. Mogą to być na przykład smażone krewetki podane z marynowaną dynią, gruszką, ogórkiem i serkiem wasabi, świeża sałatka z serem solankowym i prażonymi pestkami dyni, a następnie, jako danie główne, łosoś z grilla w sosie koperkowym, podany z puree ziemniaczanym z dodatkiem czarnej soczewicy, groszkiem cukrowym i marchewką. Deser to ciastko z białą czekoladą, ale w ofercie PLL LOT znajdzie się dużo więcej wyjątkowych przysmaków.
Osoby o sprecyzowanych preferencjach bądź wymogach żywieniowych z pewnością znajdą w PLL LOT menu dla siebie. Dostępne są zestawy potrwa przygotowanych w zgodzie z dietetycznymi bądź kulturowymi wymogami. Można wybierać pomiędzy meny bezglutenowym, bezlaktozowym, wegańskim, wegetariańskim, Halal bądź posiłkami dla diabetyków.
Osoby preferujące przekąski o niskiej zawartości glutenu, znajdą w ofercie hummus z warzywami i owsiankę w cenie 14 zł, a także trzy rodzaje smoothie. Dla pasażerów, którzy chcieliby spróbować produktów regionalnych, LOT przygotował zestaw wędlin lub serów z dodatkami za niecałe 30 zł, idealne do lampki wina. Na większy apetyt, pasażerowie będą mogli wybrać wrapy w wersji mięsnej i wegetariańskiej w cenie 25 zł. Wyjątkowe okazje pasażerowie mogą celebrować torcikiem w dwóch smakach – pralinowym i porzeczkowym dostępnymi również w zestawach z prosecco. W menu nowej oferty płatnej dostępne są m.in świeżo przygotowane kanapki z mięsem, serami i w opcji wegańskiej, a także sałatki: m.in z kozim serem, burakiem i rucolą w cenie 15 zł.
Zdrowo, smacznie i na temat
„Zaplanowaliśmy naszą ofertę tak, aby w pełni odpowiedzieć na preferencje żywieniowe naszych klientów. Jestem pewien,
że przy tak dużym wyborze zdrowych, smacznych i świeżych produktów wegetariańskich, wegańskich i mięsnych, każdy znajdzie coś dla siebie. To kolejna zmiana, oprócz wprowadzenia e-prasy i szeregu usług dodatkowych, dzięki której lepiej dopasowujemy się do oczekiwań Pasażerów od momentu rezerwacji biletu, aż do opuszczenia pokładu naszych samolotów” – mówi Michał Fijoł, Członek Zarządu ds. Handlowych.
Posiłki przygotowywane przez szefów kuchni PLL LOT wykonane są ze świeżych składników, sezonowych produktów, z wielką dbałością o jakość i szczegóły. Czerpiąc garściami z kuchni całego świata stworzyli oryginalny wybór potraw, które przybliżą pasażerom różne tradycje kulinarne. Można pozostać w polskim klimacie wybierając zestaw tematyczny inspirowany rodzimą kuchnią, albo wybrać inny zestaw tematyczny: sezonowy, wegański, dietetyczny bądź przygotowany z myślą o najmłodszych pasażerach (zestawy w cenie 59 zł). Do tego desery i wybór napojów alkoholowych lub bezalkoholowych z menu LOT Premium Economy. W przypadku wyboru posiłku specjalnego, szefowie kuchni gwarantują zgodność ze wskazanymi preferencjami i restrykcjami żywieniowymi.
Moje Menu Premium na rejsach dalekodystansowych (powyżej 5h) kosztuje 150 zł, zaś na rejsach pomiędzy Warszawą i Nur-Sułtanem /Dubajem/Bejrutem – 120 zł. Oferta różni się w zależności od pory roku i trasy, dostępna jest: na rejsach krajowych z Lotniska Chopina, a także międzynarodowych średniego i krótkiego zasięgu (poniżej 6 godzin lotu) z i do Warszawy oraz Katowic, Krakowa, Wrocławia, do 24 godzin przed wylotem. W przypadku rejsów realizowanych z/do pozostałych portów regionalnych (Bydgoszcz, Gdańsk, Lublin, Olsztyn, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Zielona Góra) do 36 godzin przed podróżą. Liczba posiłków możliwych do zamówienia jest ograniczona ze względu na limit miejsca w wózkach cateringowych.
Dbając o bezpieczeństwo i komfort pasażerów, przygotowanie posiłków odbywa się z zachowaniem zasad bezpieczeństwa obowiązujących w pandemii. Płatność należy uiścić online przed podróżą, co gwarantuje maksymalne ograniczenie kontaktu z załogą
na pokładzie.
Więcej informacji o nowej usłudze dostępnych jest na stronie PLL LOT
Artykuł przygotowany we współpracy z PLL LOT
POWIĄZANE WPISY
20 grudnia 2024
Lotnisko Rzeszów-Jasionka zainwestuje ponad 50 mln zł w infrastrukturę i technologie
Port Lotniczy Rzeszów-Jasionka pozyskał ponad 31 mln zł dofinansowania z funduszy…
0 Komentarzy2 Minuty
20 grudnia 2024
PPL i POT będą wspólnie promować polską kulturę i turystykę
PPLS.A. i POT podpisały porozumienie o wspólnej promocji Polski na arenie…
0 Komentarzy3 Minuty
20 grudnia 2024
Grupa eSky prezentuje aplikację eSky 3.0. Personalizowane oferty i elastyczne wyszukiwanie w jednym miejscu
Grupa eSky zaprezentowała zaktualizowaną wersję swojej aplikacji mobilnej eSky 3.0…
0 Komentarzy1 Minuty
18 grudnia 2024
Wizz Air rozszerza siatkę połączeń z Warszawy. Cztery nowe trasy w 2025 roku
Wizz Air ogłosił dalszy rozwój swojej bazy na warszawskim lotnisku Chopina. W czerwcu…
0 Komentarzy2 Minuty
17 grudnia 2024
Linie SAS wracają do Wrocławia. Loty do Kopenhagi w codziennej ofercie
Po kilkuletniej przerwie linie lotnicze SAS wracają do Portu Lotniczego we Wrocławiu,…
0 Komentarzy1 Minuty
17 grudnia 2024
Rekordowy listopad na lotnisku Rzeszów-Jasionka: ponad 76 tys. obsłużonych pasażerów
Lotnisko w podrzeszowskiej Jasionce obsłużyło w listopadzie ponad 76 tys. pasażerów, co…
0 Komentarzy2 Minuty
16 grudnia 2024
Michael Rousseau nowym przewodniczącym Rady Dyrektorów Generalnych Star Alliance
Michael Rousseau, prezes Air Canada, został nowym przewodniczącym Rady Dyrektorów…
0 Komentarzy2 Minuty
13 grudnia 2024
TAP Air Portugal uruchamia nowe połączenia do Los Angeles i Bostonu
TAP Air Portugal ogłosił nowe kierunki transatlantyckie, które wystartują w maju 2025…
0 Komentarzy2 Minuty
13 grudnia 2024
Lotnisko w Katowicach w listopadzie obsłużyło ponad 350 tys. pasażerów
Lotnisko w Katowicach zamknęło listopad z wynikiem ponad 351 tys. obsłużonych pasażerów.…
0 Komentarzy2 Minuty
[…] Nowe menu pokładowe PLL LOT: odkryj podniebne smaki […]