Nowe menu w hotelach Qubus Hotel
Od 17 października w 11 restauracjach Qubus Hotel będzie można spróbować nowego jesienno – zimowego menu. Tym razem specjaliści sieci proponują nie tylko pyszne polskie dania, ale także rozgrzewający ramen.
Nowe menu to ukłon w kierunku dań polskich oraz sezonowych produktów. W karcie dań znajdziemy także tzw. polskie super foods w postaci np. dyni. W menu są też akcenty kuchni włoskiej, stąd potrawy z makaronem pappardelle. Podążając za światowymi trendami kulinarnymi Qubus Hotel proponuje też więcej potraw wege. Miłośnicy smaków Azji będą mogli z kolei skosztować ramenu.
Jesienno-zimową ucztę będzie można rozpocząć od rozgrzewającego kremu z buraka lub sycącego ramenu. Miłośnikom wytrawnych przystawek szefowie kuchni proponują jesienne krewetki podane z mulem, grzybami enoki w delikatnym sosie śmietanowym. Nowością będzie też dyniowe risotto czy pappardelle z borowikami. Z kolei osoby lubiące konkretniejsze potrawy mogą wybierać spośród różnych mięs. Do wyboru jest delikatny stek z indyka, wykwintna wędzona kaczka, stek z Angusa czy sporej wielkości hamburger wołowy.
Kreując menu szefowie kuchni Qubus Hotel korzystają ze swojej wiedzy i doświadczenia. Wszystkie dania to oryginalne receptury i indywidualne pomysły najlepszych kucharzy.
Joanna Łuczyńska-Reczek, Manager Gastronomii w sieci Qubus Hotel, powiedziała: „Tym razem proponujemy Gościom 22 potrawy. Jak zawsze staramy się podążać za trendami kulinarnymi i wymaganiami naszych Gości. Stąd np. więcej potraw wegetariańskich takich jak placuszki warzywne z grochu, szpinaku i buraka podane z hummusem z papryki i dyni, czy pappardelle z borowikami, bobem, serem dojrzewającym i oliwą dyniową. Widzimy też spore zainteresowanie kuchnią polską i pewien „powrót do korzeni”. Nasi Goście bardzo chwalą rodzime potrawy, dlatego niezmiennym zainteresowaniem cieszy się befsztyk tatarski, pierogi z kaczką, medaliony wieprzowe czy słodki kruszaniec z jabłek Zabierzemy też Gości w smakową podróż do Azji. Na jesienno-zimowe chłodne wieczory, rozgrzewający ramen będzie zapewne wspaniałą opcją, do tego proponujemy go w dwóch odsłonach z wołowiną i dla wegetarian z tofu.”
Do wyboru będą także 2 desery. Polski klasyk – kruszaniec z jabłek – czyli jabłecznik we współczesnej odsłonie oraz czekoladowa lawa, babeczka z płynną czekoladą w środku.
Do wszystkich potraw jak zawsze sommelier współpracujący z siecią Qubus Hotel zaproponował oryginalne wina. W karcie pojawi się też propozycja wina bezalkoholowego, dodatkowo od tego sezonu wszystkie wina będą dostępne na kieliszki.
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty