Nowe menu w Qubus Hotel
Sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. Od 12 października, w jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane przez gości na przestrzeni ostatnich dwóch lat.
Menu wchodzi do wszystkich restauracji Qubus Hotel 12 października. Znajdziemy w nim 28 smakowitych propozycji, zarówno przystawek, zup, dań głównych jak i niecodziennych deserów. Dopełnieniem karty są oczywiście wyselekcjonowane wina czerwone i białe, w tym polskie rarytasy: Rondo-Regent i Solaris z winnicy Turnau.
Zupełną nowością jest też menu degustacyjne oparte na polskich daniach. W jednej kwocie goście restauracji, będą mogli spróbować kilku potraw o pomniejszonej gramaturze i tym samym delektować się ich smakiem.
Michał Keil, jeden ze współtwórców nowego menu, powiedział: „Tym razem stawiamy w dużej mierze na polskie akcenty. Oprócz rodowitych borowików i jesiennych owoców, zachęcamy do skosztowania dań z soczystych i pożywnych buraków. Przygotowaliśmy z nich np. krem z kozim serem. Są także pysznym dodatkiem do dania z piersi z kaczki wędzonej drzewem olchowym. Oczywiście ucztę będą mieli także smakosze dań tradycyjnych. Im proponujemy m.in. żurek na maślance, aksamitnego tatara, śledzie po kaszubsku czy wysokojakościowe polskie mięsa i ryby w tym polędwiczkę z dzika z czarną soczewicą i czekoladą, grillowany schab z kością podany z pierogami z kaszą gryczaną i borowikami czy sandacza z kurkami i ogórkiem kiszonym.”
W karcie znajdą się także niecodzienne propozycje jak ragout z ośmiornicy, grillowane krewetki, zupa z soczewicy z twarogiem i pieczonym łososiem czy pierogi z kaczką. Nie zabraknie też jednych z najpopularniejszych dań w karcie czyli steku z tuńczyka z makaronem pszenno-gryczanym, grillowaną papryką, czarnymi oliwkami i szpinakiem oraz steku z Angusa podawanego z pieczonym ziemniakiem i twarogiem, z dodatkiem szczypioru, szparagów, cebuli i boczku.
Mariusz Tkaczyk, współtwórca nowego menu Qubus Hotel, dodał: „Przygotowaliśmy również oryginalne desery na słodkie zakończenie uczty w naszych restauracjach. Do wyboru będą 3 jesienne propozycje m.in. podawany na gorąco kruszaniec z jabłek pod delikatną bezą, z dodatkiem lodów waniliowych, carpaccio ze śliwek podane z delikatną rurką włoską z kremem oraz deser, do którego wróciliśmy po latach i który cieszył się ogromnym zainteresowaniem naszych gości, czyli domowe lody makowe z biszkoptem czekoladowym, białą czekoladą i musem malinowym.”
Hotele Qubus są członkiem IGHP
POWIĄZANE WPISY
18 grudnia 2024
Monika Wacowska-Maciąg na czele dwóch hoteli Leonardo Boutique w Krakowie
Monika Wacowska-Maciąg od grudnia 2024 roku objęła stanowisko hotel managera w Leonardo…
0 Komentarzy2 Minuty
17 grudnia 2024
Hilton w Pobierowie i Krynicy Morskiej. Nowe hotele w sieci Spark by Hilton w Polsce
Hilton otwiera dwa nowe hotele w Pobierowie i Krynicy Morskiej. Obiekty te, oferujące…
0 Komentarzy2 Minuty
17 grudnia 2024
Wyjątkowa oferta świąteczna z Wyndham Wroclaw Old Town
Święta Bożego Narodzenia to czas magii, radości i niezapomnianych chwil. Wrocław – z…
0 Komentarzy3 Minuty
17 grudnia 2024
IGHP: mniej gości w hotelach w listopadzie
Wyniki hoteli w listopadzie były słabsze niż w październiku, głównie za sprawą…
0 Komentarzy7 Minuty
16 grudnia 2024
Nocowanie.pl: Polacy wybierają święta poza domem
Polacy coraz chętniej spędzają święta Bożego Narodzenia i sylwestra poza domem,…
0 Komentarzy3 Minuty
16 grudnia 2024
Accor otworzył pierwszy Swissôtel na Słowacji
Swissôtel zadebiutował na Słowacji, otwierając Swissôtel Damian Jasna w regionie Liptów.…
0 Komentarzy1 Minuty
12 grudnia 2024
PHH podsumowuje trzy kwartały 2024: wyższe przychody i lepsze wskaźniki operacyjne
Polski Holding Hotelowy podsumował wyniki za trzy kwartały 2024 roku, notując przychody…
0 Komentarzy2 Minuty
11 grudnia 2024
Zmodernizowany Novotel Warszawa Centrum świętuje 50-lecie
Novotel Warszawa Centrum zakończył kompleksową modernizację obejmującą 364 pokoje,…
0 Komentarzy1 Minuty
6 grudnia 2024
Pierwszy hotel marki Tribe zostanie otwarty w 2025 roku w Krakowie
Marka Tribe, należąca do sieci Accor w 2025 roku zadebiutuje w Polsce otwierając hotel…
0 Komentarzy2 Minuty