Nowi szefowie kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum
Do zespołu restauracji hotelu Novotel Warszawa Centrum dołączyli Shehab Abdelaziz, który będzie pełnił rolę Executive Chefa oraz Adam Majewski, obejmujący stanowisko Head Chefa.
Funkcję Executive Chefa będzie pełnił pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem nabytym w 5-gwiazdkowych hotelach i na luksusowych statkach wycieczkowych. Jego przygoda kulinarna rozpoczęła się, gdy miał zaledwie 9 lat, a następnie była kontynuowana podczas studiów w Wyższym Instytucie Hotelarstwa i Turystyki w Kairze. Shehab Abdelaziz może poszczycić się także certyfikatem Chef de Cuisine American Culinary Federation oraz SBN Culinary Operation – Chef De Cuisine.
Od ponad 20 lat jest związany z Polską, w której jego pierwszym doświadczeniem był udział w zespole przygotowującym otwarcie Hotelu Intercontinental w Warszawie. Jego talent został zauważony i dołączył do zespołu przygotowującego otwarcie pierwszego hotelu marki Hilton w Polsce. Następnie piastował stanowisko Executive Sous Chef w Irlandii.
Dzięki znajomości Fine Dining oraz kuchni francuskiej po powrocie do Polski rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych Master Chefów w Polsce.
Kolejnym etapem doświadczenia zawodowego było stanowisko Executive Sous Chef na największym statku wycieczkowym na świecie oraz na najbardziej ekskluzywnym Seaburn Cruise Line USA jako Chef de Cuisine restauracji The Grill by Thomas Keller, trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin.
Shehab Abdelaziz deklaruje, że najbliższe jego sercu są dania z ryb i owoców morza oraz kuchnia śródziemnomorska, a oliwa z oliwek w kuchni jest mu tak samo niezbędna, jak powietrze do oddychania. Ceni sobie połączenie dobrej kuchni z doskonałym winem i tej zasadzie zamierza hołdować podczas pracy w Hotelu Novotel Warszawa Centrum.
Drugim z dwóch nowych szefów kuchni w Novotel Warszawa Centrum jest Adam Majewski, pełniący funkcję Head Chefa. Z siecią hoteli Accor związany jest już od 8 lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto aż do ibis Styles Warszawa Centrum. Adam Majewski opisuje siebie jako pasjonata sztuki kulinarnej, który mimo wieloletniego doświadczenia, wciąż z dziecięcą ciekawością odkrywa nowe techniki gotowania i smaki.
POWIĄZANE WPISY
21 stycznia 2025
Ecco Travel uruchomił promocje na wybrane wycieczki objazdowe
Ecco Travel ogłasza kolejną edycję promocji „Wielka obniżka”, która potrwa od 17 do 31…
0 Komentarzy1 Minuta
21 stycznia 2025
„Turystyka – Bez Barier” na Dolnym Śląsku wspiera dzieci i seniorów
W grudniu ubiegłego roku, Polska Izba Turystyki zrealizowała projekt pod nazwą „Turystyka…
0 Komentarzy2 Minuty
21 stycznia 2025
B&B Hotels Polska podsumowuje rok 2024 i zapowiada dalszy rozwój
Sieć B&B Hotels realizuje założenia strategii dla polskiego rynku, mówiącej o…
0 Komentarzy4 Minuty
17 stycznia 2025
a&o Hostels otwierają drugi obiekt w Belgii
Europejska sieć hosteli otworzyła swój 42. obiekt, znajdujący się w stolicy Belgii.…
0 Komentarzy1 Minuty
17 stycznia 2025
All: w 2025 więcej wellness, kultury i ekologicznych rozwiązań
Rok 2024 był punktem zwrotnym w globalnej turystyce. Wrócono niemal całkowicie do…
0 Komentarzy2 Minuty
17 stycznia 2025
Aleksandra Prędka nową dyrektorką regionalną IGHP w woj. łódzkim
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego ma nową przedstawicielkę w centralnej Polsce.…
0 Komentarzy2 Minuty
17 stycznia 2025
13. Dzień Turystyki bez Barier 5 marca na ITB
5 marca 2025 roku w City Cube na terenie Targów Berlińskich (Messe Berlin) odbędzie się…
0 Komentarzy2 Minuty
16 stycznia 2025
Ferie 2025: coraz mniej wolnych miejsc, a ceny rosną
Do rozpoczęcia ferii zimowych w Polsce pozostało kilka dni. Jako pierwsi, swój zimowy…
0 Komentarzy4 Minuty
15 stycznia 2025
Jan Wróblewski odznaczony za zasługi dla polskiej turystyki
Podczas Balu Hotelarza 11 stycznia 2025 r. organizowanego przez Fundację Polskie Hotele…
0 Komentarzy1 Minuty