Nowy F&B Manager Hilton Garden Inn Kraków Airport
Michał Karczewski został nowym kierownikiem działu gastronomii w przylotniskowym hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. Związany z hotelem od kilkunastu miesięcy Karczewski zastąpił na tym stanowisku Piotra Kocimskiego.
Nadrzędnym celem kierownika działu gastronomii będzie budowanie profesjonalnego zespołu restauracji, pełnego pasji i ceniącego wartości marki Hilton Garden Inn oraz spółki Kraków Airport Hotel. To właśnie te wartości pozostają w doskonałej symbiozie z ambicją Michała Karczewskiego, który ceni sobie szerokie możliwości rozwoju, jakie stwarza mu praca w Kraków Airport Hotel – spółce zarządzającej obiektem.
Nowy Food and Beverage Manager hotelu, który znajduje się tuż obok krakowskiego portu lotniczego, od grudnia 2016 roku pracował w nim jako Assistant F&B Manager i był odpowiedzialny m.in. za zakupy, przygotowywanie wycen ofert handlowych, cateringów, imprez okolicznościowych. Po okresie asystowania przyszła pora na funkcję kierowniczą – jako F&B Manager odpowiedzialny będzie m.in. za zarządzanie budżetem, zarządzanie podległym zespołem czy negocjacje umów handlowych z najważniejszymi kontrahentami.
Michał Karczewski nazywa siebie „dzieckiem krakowskiej gastronomii” – od niemal dekady związany jest z branżą, w której pierwsze kroki stawiał jako barman w Hard Candy bezpośrednio współpracując z Wojciechem Urbańskim, późniejszego mistrza świata w stylu klasycznym barmańskim. Następnie Karczewski pracował w tętniącym życiem Baroque, potem przez dwa lata był szefem baru w Le Scandale na Kazimierzu. Wreszcie, postanowił odejść od barmaństwa i w Zakładce Rafała Targosza stworzył autorską kartę alkoholi, zaś w Ed Red Adama Chrząstowskiego tworzył unikalne koktajle kulinarne.
W międzyczasie nie zapominał o edukacji – zdobył ukończył kurs II-ego stopnia Wine and Spirit Education Trust, brał też udział w licznych szkoleniach produktowych i został Brand Ambasadorem Grappa Marzadro, dla której to marki m.in. prowadził szkolenia i pomagał zaistnieć na polskim rynku. W wolnym czasie fascynuje się fotografią i rowerami – uwielbia poranną jazdę do pracy po krakowskim Lesie Wolskim.
POWIĄZANE WPISY
22 stycznia 2025
Polska magnesem dla inwestorów branży hotelarskiej
Spadki z poprzednich lat zostały wyrównane – polski sektor hotelowy powraca do dawnego…
0 Komentarzy4 Minuty
21 stycznia 2025
B&B Hotels Polska podsumowuje rok 2024 i zapowiada dalszy rozwój
Sieć B&B Hotels realizuje założenia strategii dla polskiego rynku, mówiącej o…
0 Komentarzy4 Minuty
17 stycznia 2025
a&o Hostels otwierają drugi obiekt w Belgii
Europejska sieć hosteli otworzyła swój 42. obiekt, znajdujący się w stolicy Belgii.…
0 Komentarzy1 Minuty
17 stycznia 2025
All: w 2025 więcej wellness, kultury i ekologicznych rozwiązań
Rok 2024 był punktem zwrotnym w globalnej turystyce. Wrócono niemal całkowicie do…
0 Komentarzy2 Minuty
16 stycznia 2025
Ferie 2025: coraz mniej wolnych miejsc, a ceny rosną
Do rozpoczęcia ferii zimowych w Polsce pozostało kilka dni. Jako pierwsi, swój zimowy…
0 Komentarzy4 Minuty
15 stycznia 2025
Tribe debiutuje w Polsce. Trwa nabór do zespołu nowego hotelu
Tribe designerska i lifestylowa marka hotelarska grupy Accor przygotowuje swój debiut w…
0 Komentarzy1 Minuty
14 stycznia 2025
IGHP: udany rok 2024 w hotelach
Rok 2024 hotelarze oceniają pozytywnie – wynika z najnowszej ankiety przeprowadzonej…
0 Komentarzy9 Minuty
9 stycznia 2025
PHH: Courtyard, Renaissance i Hampton liderami w swoich segmentach
Wszystkie trzy warszawskie hotele przylotniskowe należące do Polskiego Holdingu…
0 Komentarzy2 Minuty
8 stycznia 2025
Władysław Grochowski przedstawia plany Arche na 2025. Pięć nowych hoteli rocznie i rozwój EkoFarmy
Notowane na Catalyst Arche S.A. to deweloper hotelowo-mieszkaniowy oraz największy w…
0 Komentarzy7 Minuty