On Time – nowa restauracja na lotnisku we Wrocławiu
W hali ogólnodostępnej Portu Lotniczego Wrocław otwarto nowe miejsce – On Time Restaurant.
Koncept miejsca powstał w oparciu o zasadę – dla każdego coś pysznego. Klienci On Time Restaurant mogą wybierać spośród świeżych warzyw, sałatek, potraw mięsnych, rybnych, wegetariańskich, bezglutenowych oraz deserów. W On Time Restaurant każdy może nałożyć sobie na talerz tyle, ile zechce. Goście nie płacą za konkretne danie, lecz za jego wagę. 100 gramów kosztuje 4,99 zł.
Robert Grygiel, szef kuchni On Time Restaurant i wielokrotny kucharz Europy na Widelcu, powiedział: “Nasze menu bazuje przede wszystkim na zdrowych daniach z dodatkiem ziół. Serwujemy potrawy parowane, gotowane, z grilla. W menu znajdzie się jednak też coś dla wielbicieli tradycyjnego schabowego. Pasażerowie codziennie mają szansę na zdrowe i świeże menu. Wprowadzamy propozycje sezonowe, o tej porze roku np. potrawy ze szparagami czy desery z arbuza. W planach mamy dni tematyczne, podczas których będzie można spróbować kuchni z różnych stron świata, np. z Hiszpanii czy Węgier.”
Nowo otwarty lokal znajduje się w hali ogólnodostępnej (przy ruchomych schodach).
Do dyspozycji gości jest 60 miejsc. Pasażerowie czekający na odlot mogą również zrelaksować się w strefie chilloutu, w której umieszczono eleganckie fotele oraz stoliki.
Dariusz Kuś, prezes Portu Lotniczego Wrocław, dodał: “On Time Restaurant to doskonałe miejsce na szybki, ale zarazem smaczny i zdrowy lunch przed odlotem. Można tam zjeść posiłek lub po prostu odpocząć. Myślę, że będzie to idealne miejsce dla wszystkich pasażerów, zwłaszcza dla mieszkańców regionu, a nawet dalszych województw, którzy swoją podróż rozpoczynają właśnie na lotnisku we Wrocławiu. Nowa restauracja to ukłon także w stronę osób, które chciałyby zjeść coś smacznego w oczekiwaniu na przylot bliskich.”
On Time Restaurant to kolejny lokal gastronomiczny zlokalizowany w hali ogólnodostępnej Portu Lotniczego Wrocław. W sąsiedztwie restauracji znajdują się także: The Whitehouse, kawiarnia Costa Coffee oraz Pub & Restaurant Legendario. W hali odlotów pasażerowie mogą zjeść posiłek w Gate Barze lub Flying Bistro.
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty