Owady w menu w kołobrzeskim Marine Hotel
Na ostatni weekend października Restauracja Lobster wprowadza specjalne 3-daniowe menu. Główną rolę w nim odegrają owady i nawet menu będzie w formie czarnej muchy.
Goście spędzający weekend w Kołobrzegu będą mieli wyjątkową okazję skosztować potraw z niewielką „domieszką” owadów. Szef Kuchni Marine Hotel***** przygotował frykasy idealnie wpisujące się w atmosferę Halloween, które będą serwowane od piątku do niedzieli w Restauracji Lobster. Kunsztownie skomponowana przystawka, z foie gras, szpikiem oraz czarnymi mrówkami i bułeczkami z pokrzywą wypiekanymi w hotelu, będzie podawana na okrągłej desce. Główne danie to wędzone pęczotto z larwami jedwabnika oraz móżdżkiem cielęcym i grzybami. A na koniec coś słodkiego – pasikoniki w czekoladzie z karmelem i Baileysem.
Mariusz Kucharczak, szef kuchni Marine Hotel, powiedział: „Prawdziwy koneser powinien spróbować wszystkiego i właśnie teraz nadarza się ku temu doskonała sposobność. Warto również wspomnieć o opinii naukowców, którzy uważają, że za kilkanaście lat owady będą głównym składnikiem diety ludzi na ziemi, zatem może warto wybrać się w podróż do przyszłości i poznać jej smak.”
Marini Café również w Halloween zaprasza do przyszłości, ofertując drinki molekularne. Cosmopolitan w formie spaghetti czy Mojito w kapsułce – na pewno znajdą amatorów „procentów” podanych inaczej. Z kawiarni roztacza się piękny widok na plażę, więc warto rozsmakować się w Sex on the Beach w formie galaretki. Nie zabraknie też koktajlu dla najmłodszych – CosmoBlue z kawiorem z grenadyny.
POWIĄZANE WPISY
21 stycznia 2025
B&B Hotels Polska podsumowuje rok 2024 i zapowiada dalszy rozwój
Sieć B&B Hotels realizuje założenia strategii dla polskiego rynku, mówiącej o…
0 Komentarzy4 Minuty
17 stycznia 2025
a&o Hostels otwierają drugi obiekt w Belgii
Europejska sieć hosteli otworzyła swój 42. obiekt, znajdujący się w stolicy Belgii.…
0 Komentarzy1 Minuty
17 stycznia 2025
All: w 2025 więcej wellness, kultury i ekologicznych rozwiązań
Rok 2024 był punktem zwrotnym w globalnej turystyce. Wrócono niemal całkowicie do…
0 Komentarzy2 Minuty
16 stycznia 2025
Ferie 2025: coraz mniej wolnych miejsc, a ceny rosną
Do rozpoczęcia ferii zimowych w Polsce pozostało kilka dni. Jako pierwsi, swój zimowy…
0 Komentarzy4 Minuty
15 stycznia 2025
Tribe debiutuje w Polsce. Trwa nabór do zespołu nowego hotelu
Tribe designerska i lifestylowa marka hotelarska grupy Accor przygotowuje swój debiut w…
0 Komentarzy1 Minuty
14 stycznia 2025
IGHP: udany rok 2024 w hotelach
Rok 2024 hotelarze oceniają pozytywnie – wynika z najnowszej ankiety przeprowadzonej…
0 Komentarzy9 Minuty
9 stycznia 2025
PHH: Courtyard, Renaissance i Hampton liderami w swoich segmentach
Wszystkie trzy warszawskie hotele przylotniskowe należące do Polskiego Holdingu…
0 Komentarzy2 Minuty
8 stycznia 2025
Władysław Grochowski przedstawia plany Arche na 2025. Pięć nowych hoteli rocznie i rozwój EkoFarmy
Notowane na Catalyst Arche S.A. to deweloper hotelowo-mieszkaniowy oraz największy w…
0 Komentarzy7 Minuty
18 grudnia 2024
Monika Wacowska-Maciąg na czele dwóch hoteli Leonardo Boutique w Krakowie
Monika Wacowska-Maciąg od grudnia 2024 roku objęła stanowisko hotel managera w Leonardo…
0 Komentarzy2 Minuty