Premiera przewodnika „Wrocław na widelcu”

archiwum visitwroclaw.eu

W ostatnią środę, we wrocławskim klubie Proza odbyła się uroczysta premiera przewodnika kulinarnego „Wrocław na widelcu”,  napisanego przez Roberta Makłowicza  i tragicznie zmarłego  Piotra Bikonta.

Przewodnik przedstawiający 33 wrocławskie restauracje  jest darmowy. Będzie dostępny w punktach informacji turystycznej.

Robert Makłowicz powiedział: „To wyjątkowa rzecz, bo nie ma miasta w Polsce, które z własnej inicjatywy chciałoby o sobie opowiedzieć od strony kulinarnej. Oczywiście są różnego rodzaju przewodniki kulinarne po miastach, ale nie są one przez dane miasto firmowane czy sygnowane.”

Za publikacją stoją nie tylko dwaj znakomici krytycy kulinarni, ale – przede wszystkim – twórcy idei czerwcowego festiwalu „Europa na Widelcu”, który od lat gromadzi na wrocławskim Rynku tysiące miłośników dobrego jedzenia z Polski i świata.  
Podczas środowego spotkania poznaliśmy także  laureatów konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska 2017, organizowanego w ramach festiwalu „Europa na Widelcu”.

Przewodnik w wersji elektronicznej dostępny jest na stronie:
https://visitwroclaw.eu/wroclaw-na-widelcu-najsmaczniejszy-przewodnik-po-wroclawiu