Restauracja zamknięta w słoik. Recepta na czas pandemii
Winny Garaż to rodzinna restauracja i winiarnia w miejscowości Dobiesz, około 40 min drogi z centrum Warszawy. W czasie, gdy nie wolno jej gościć klientów na miejscu, gości u klientów w domu – ze swoją ofertą diety słoikowej. Proponuje naturalne, pozbawione „chemii” produkty, przygotowywane w domowy sposób.
„Jeśli nie macie czasu na gotowanie, wcale nie oznacza to, że musicie żywić się wyłącznie fast-foodami, odgrzewanym jedzeniem z marketów lub potrawami na dowóz z okolicznych barów. Z pomocą może przyjść nasza rodzinna restauracja Winny Garaż, która pozwala nie tylko cieszyć się wyśmienitym smakiem, ale również zdrowymi składnikami potraw. Nie możecie pójść do restauracji, a jedzenie na dowóz nie smakuje tak dobrze, jak świeżo podana potrawa na estetycznej zastawie? W takim razie Restauracja w słoiku przyjdzie do Ciebie!” – informują założyciele Winnego Garażu.
Bez konserwantów, po domowemu
Dieta słoikowa od Restauracji w Słoiku składa się z dań o najwyższej jakości, które są przygotowywane starannie i z dbałością o każdy produkt. Stosowane są wyłącznie wyselekcjonowane, świeże produkty z organicznych upraw od regionalnych producentów. Nad dopracowanymi recepturami czuwają nasi wykwalifikowani kucharze. Co ważne, jedzenie oferowane w słoikach, nie zawiera konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku, a także potencjalnych alergenów: glutenu i laktozy.
Aby skorzystać z oferty trzeba wybrać i zamówić swoje dania online na www.restauracjawsloiku.pl. Każdy znajdzie tam coś dla siebie, niezależnie od tego, czy jest miłośnikiem ryb, mięsa czy warzyw: naturalne, regionalne i organiczne.
Zero waste – opakowanie do zwrotu
Restauracja wysyła przesyłki trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa i piątek). Naczynia trzeba wstawić do lodówki, ponieważ są starannie pasteryzowane bez konserwantów i zapakowane w hermetyczne słoiki. Oznacza to, że w lodówce mogą pozostać jeszcze przez kilka tygodni nie tracąc świeżości. Słoik można podgrzać w garnku z gorącą wodą lub wstawić do kuchenki mikrofalowej (bez zakrętki). Opakowanie jest wielokrotnego użytku. Wystarczy go oddać lub przesłać do restauracji Winny Garaż.
Restaurację Winny Garaż stworzył entuzjasta win, Wojciech Henszel. Zaczęło się od praktyk w winnicach, kursów enologicznych, degustacji, importu i wina sprzedawanego z garażu (stąd nazwa). Winny Garaż powstał w 2012 roku, a od sprzedaży wina, urządzania degustacji z poczęstunkiem, droga była już prosta do otwarcia restauracji. Powstała w 2015 roku.
Z miłości do wina
„Po trzech latach pracy w Garażu, niezliczonych degustacjach, piknikach winnych i dużym zainteresowaniu naszych klientów postanowiliśmy z żoną zbudować inny, większy Garaż. W lipcu 2015 roku dobiegła końca budowa naszej restauracji Winny Garaż i teraz to już naprawdę szczyt marzeń, ale i ogromne wyzwanie. Cały projekt powstał dzięki naszej ciężkiej pracy, determinacji, ale też pomocy wielu naszych przyjaciół i życzliwych ludzi, których poznaliśmy w trakcie realizacji naszego projektu” – pisze na swojej stronie Wojciech Henszel.
Projekt Restauracja w Słoiku jest odpowiedzią na roczny zastój w branży gastronomicznej i alternatywą dla tradycyjnej metody zamawiania przygotowanego przez kucharza ciepłego, gotowego do spożycia posiłku, który dociera do klienta w termicznym jednorazowym opakowaniu, bądź kupowania na wynos.
https://restauracjawsloiku.com/
POWIĄZANE WPISY
16 kwietnia 2025
Dlaczego Małopolska?
Zastanawiasz się nad wyjazdem dla całej rodziny? A może chcesz spędzić weekend na…
0 Komentarzy7 Minuty
16 kwietnia 2025
LOT uruchamia bezpośrednie połączenie Warszawa – Reykjavik-Keflavik
12 kwietnia 2025 roku Polskie Linie Lotnicze LOT zainaugurowały bezpośrednie rejsy na…
0 Komentarzy2 Minuty
15 kwietnia 2025
Odbędzie się V edycja Hotelowego Tygodnia Ziemi
W dniach 22–25 kwietnia 2025 roku w Polsce odbędzie się piąta edycja Hotelowego Tygodnia…
0 Komentarzy3 Minuty
11 kwietnia 2025
DOT współorganizatorem XVI Forum Promocji Turystycznej
Wydarzenie, organizowane przez redakcję portalu Waszaturystyka.pl, odbędzie się 28…
0 Komentarzy2 Minuty
11 kwietnia 2025
„Ciche godziny” i więcej, czyli jak Hydropolis dba o gości ze specjalnymi potrzebami.
Wśród nas są osoby, które mogą inaczej odbierać zewnętrzne bodźce. Dźwięki są dla nich za…
0 Komentarzy3 Minuty
25 kwietnia 2025
Mazowsze Srebrnym Partnerem XVI Forum Promocji Turystycznej
Samorząd Województwa Mazowieckiego został Srebrnym Partnerem Strategicznym XVI edycji…
0 Komentarzy2 Minuty
24 kwietnia 2025
Turystyczna odwilż nad Bałtykiem. Nadmorskie miejscowości hitem wśród turystów
Sezon turystyczny na polskim wybrzeżu wyraźnie przyspiesza, mimo że dopiero co…
0 Komentarzy2 Minuty
24 kwietnia 2025
Raport IGHP: Marzec 2025 z niższym obłożeniem w hotelach
Wyniki marcowej ankiety przeprowadzonej przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego…
0 Komentarzy2 Minuty
23 kwietnia 2025
Podlaski Bon Turystyczny: 1003 bony wydane w pierwszym dniu
Pierwsza transza Podlaskiego Bonu Turystycznego, która wystartowała 20 kwietnia, cieszyła…
0 Komentarzy1 Minuty
16 kwietnia 2025
Dlaczego Małopolska?
Zastanawiasz się nad wyjazdem dla całej rodziny? A może chcesz spędzić weekend na…
0 Komentarzy7 Minuty
16 kwietnia 2025
LOT uruchamia bezpośrednie połączenie Warszawa – Reykjavik-Keflavik
12 kwietnia 2025 roku Polskie Linie Lotnicze LOT zainaugurowały bezpośrednie rejsy na…
0 Komentarzy2 Minuty
15 kwietnia 2025
Odbędzie się V edycja Hotelowego Tygodnia Ziemi
W dniach 22–25 kwietnia 2025 roku w Polsce odbędzie się piąta edycja Hotelowego Tygodnia…
0 Komentarzy3 Minuty
11 kwietnia 2025
DOT współorganizatorem XVI Forum Promocji Turystycznej
Wydarzenie, organizowane przez redakcję portalu Waszaturystyka.pl, odbędzie się 28…
0 Komentarzy2 Minuty
11 kwietnia 2025
„Ciche godziny” i więcej, czyli jak Hydropolis dba o gości ze specjalnymi potrzebami.
Wśród nas są osoby, które mogą inaczej odbierać zewnętrzne bodźce. Dźwięki są dla nich za…
0 Komentarzy3 Minuty
25 kwietnia 2025
Mazowsze Srebrnym Partnerem XVI Forum Promocji Turystycznej
Samorząd Województwa Mazowieckiego został Srebrnym Partnerem Strategicznym XVI edycji…
0 Komentarzy2 Minuty
24 kwietnia 2025
Turystyczna odwilż nad Bałtykiem. Nadmorskie miejscowości hitem wśród turystów
Sezon turystyczny na polskim wybrzeżu wyraźnie przyspiesza, mimo że dopiero co…
0 Komentarzy2 Minuty
24 kwietnia 2025
Raport IGHP: Marzec 2025 z niższym obłożeniem w hotelach
Wyniki marcowej ankiety przeprowadzonej przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego…
0 Komentarzy2 Minuty
23 kwietnia 2025
Podlaski Bon Turystyczny: 1003 bony wydane w pierwszym dniu
Pierwsza transza Podlaskiego Bonu Turystycznego, która wystartowała 20 kwietnia, cieszyła…
0 Komentarzy1 Minuty
16 kwietnia 2025
Dlaczego Małopolska?
Zastanawiasz się nad wyjazdem dla całej rodziny? A może chcesz spędzić weekend na…
0 Komentarzy7 Minuty