Sand Hotel z Kołobrzegu wyróżniony w przewodniku Gault&Millau
Hotelowa Restauracja Sand{acz} jako jedyna z Kołobrzegu i regionu znalazła się w pierwszym polskim wydaniu Gault&Millau. Francuscy i belgijscy inspektorzy docenili kunszt Wojciecha Kempy, szefa kuchni. Gault&Millau to przewodnik kulinarny, który po raz pierwszy ukazał się 50 lat temu we Francji. Obecnie ukazuje się w 9 krajach. Właśnie ukazało się lokalne wydanie rekomendujące restauracje w Polsce. Oceniało je wyszkolone grono ekspertów z Polski, Francji i Belgii, którzy korzystali z restauracji anonimowo. Wśród rekomendowanych miejsc znalazła się hotelowa restauracja Sand{acz} – jak nazwa wskazuje – specjalizująca się w daniach z ryb. Degustatorzy docenili także szeroką kartę win, słodkości oraz korespondujący wystrój wnętrz – nowoczesny i elegancki.
Wojciech Kempa, skomentował: „Przygodę z gotowaniem rozpocząłem kilkanaście lat temu, a w Restauracji Sand{acz} pracuję od samego początku. Zaczynałem jako kucharz, potem byłem zastępcą szefa kuchni, a od półtora roku mogę proponować Gościom swoje autorskie potrawy. A znalezienie się wśród 250 najlepszych restauracji w Polsce to dla mnie i całego zespołu wielki zaszczyt.”
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty