Szkolenia na EuroGastro i WorldHotel
Duży wybór szkoleń i warsztatów czeka na tych, którzy odwiedzą 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 10. Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 5-7 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Najnowsza oferta rynkowa, konkursy kulinarne i pokazy, którym patronują uznani szefowie kuchni, to tylko część propozycji Targów EuroGastro oraz WorldHotel. Warto tak zaplanować czas, aby skorzystać z szerokiej gamy konferencji, szkoleń i debat oraz porozmawiać z ekspertami.
Strategiczna wiedza zanim powiesz tak
Poznanie otoczenia rynkowego, wyczucie trendów oraz opracowanie dobrej strategii dla biznesu gastronomicznego czy hotelowego to pierwszy krok do sukcesu. Warto więc wziąć udział w konferencji Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu pt. „Razem wobec wyzwań rynkowych w 2017 roku”. W programie znajdą się sesje poświęcone m.in.: wyzwaniom regulacyjnym i rynkowym branży gastronomicznej w 2017 roku, analizie rynku usług gastronomicznych i cateringowych w Polsce czy uczciwości i etyce w tym biznesie.
Z kolei przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego poprowadzą panel dyskusyjny pt. „Bariery w gastronomii hotelowej”, a ekspert Projekt Hotelu podczas seminarium doradzi czy budować jeszcze hotele w Polsce.
Podczas szkolenia prowadzonego przez firmę HSMI słuchacze dowiedzą się jak zapewnić dobry start w biznesie, który zagwarantuje trwały sukces w gastronomii. Natomiast Mateusz Gaca, właściciel kawiarni Brisman, podpowie tym, którzy zamierzają otworzyć kawiarnię jak stworzyć kultowy lokal.
Od menu po promocję
Na odwiedzających czeka również wiele spotkań, które wyposażą ich w praktyczną wiedzę o narzędziach niezbędnych do sprawnego funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Eksperci z magazynu Restauracja zorganizują szkolenie pt. „Menu Engineering – jak budować dochodowe menu restauracji”, podczas którego przybliżą metody ustalania cen dań, sposoby mierzenia i analizę food cost oraz beverage cost, a także opowiedzą o marketingu i strategii ceny produktu. Ciekawe szkolenie pt. „Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej” poświęcone zagadnieniom finansowym poprowadzą specjaliści Akademii Hotelarza.
Z kolei przedstawiciele z firmy Vision for business opowiedzą jak zwiększyć obrót o 20% w 3 miesiące, zarządzać finansami w rentownej restauracji, a także jak nowocześnie kierować personelem. Osoby szczególnie zainteresowane zarządzaniem zespołem pogłębią wiedzę podczas wykładu i debaty pt. „Jest dramat! Nie ma ludzi do pracy? Czy rzeczywiście?”. Podczas panelu z restauratorami, za którymi stoi biznesowy sukces, słuchacze dowiedzą się jak budować markę dobrego pracodawcy, aby nie tracić czasu i pieniędzy na ciągłe poszukiwania pracowników.
Natomiast zainteresowani tematyką marketingu i promocji z pewnością powinni zarezerwować czas na wykład pt. „Czym się je nowe media, czyli jak skutecznie promować restaurację”, a także na spotkanie o rebrandingu w gastronomii, podczas którego przekonają się jak sprawnie przeprowadzić zmiany, które zwiększą szansę na sukces biznesowy.
Kawa w szczegółach oraz kulinarne inspiracje
Targi EuroGastro to świetna okazja by nabyć praktyczną wiedzę o kawie. Światowi eksperci Tomasz Obracaj i Alf Kramer, a także Agnieszka Rojewska, mistrzyni Polski Latte Art podzielą się doświadczeniem. Na profesjonalistów oraz miłośników kawy czekają warsztaty z cup tastingu, espresso i cappuccino, na temat najlepszej wody do kawy i wiele innych. Strefa Coffee Village będzie także areną Olimpiady Kawy i Finału Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych, podczas których swe talenty zademonstrują młodzi bariści.
Trzy targowe dni to także sposobność by obserwować przebieg konkursów kulinarnym organizowanych przez znanych szefów kuchni. Na EuroGastro odbędzie się „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego i „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa.
Informacje o szkoleniach oraz rejestracji
Szczegółowe informacje na temat szkoleń oraz linki do rejestracji na nie znajdują się na stronie www.eurogastro.com.pl. Dla klientów biznesowych organizator przewidział 50 proc. zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online do 3 kwietnia 2017 roku.
POWIĄZANE WPISY
17 stycznia 2025
Plany promocyjne Warszawy na 2025 rok
W nadchodzącym roku promocja Warszawy będzie skoncentrowana przede wszystkim na…
0 Komentarzy5 Minuty
16 stycznia 2025
Co drugi Polak wyjedzie na ferie – ceny rosną, ale chętnych nie brakuje
Rozpoczynające się ferie zimowe będą dla Polaków czasem nie tylko wypoczynku, ale także…
0 Komentarzy8 Minuty
15 stycznia 2025
Anastazja Szerkus nową prezeską Site Poland
Tradycyjne noworoczne spotkanie członków stowarzyszenia, które odbyło się w hotelu Grand…
0 Komentarzy3 Minuty
14 stycznia 2025
1000 lat tradycji w jednym miejscu. Gniezno zaprasza turystów na obchody jubileuszu
W roku 2025 obchodzimy 1000. rocznicę koronacji Bolesława Chrobrego i Mieszka II na…
0 Komentarzy6 Minuty
13 stycznia 2025
W poszukiwaniu świątecznych tradycji Mazowsza
Świąteczny czas na Mazowszu z początku XX wieku, to czas licznych wróżb i obyczajów,…
0 Komentarzy7 Minuty
10 stycznia 2025
Zarząd TOO w nowym składzie
9 stycznia 2025 roku odbyło się Nadzwyczajne Walne Zebranie członków Turystycznej…
0 Komentarzy1 Minuty
10 stycznia 2025
W trakcie IV Gali Waszej Turystyki wylicytujemy 16 przedmiotów
Skok ze spadochronem, koszulka z autografem Roberta Lewandowskiego i innych zawodników…
0 Komentarzy2 Minuty
10 stycznia 2025
Trzy noclegi w wiosce Hobbitów – Olympos Village w Turcji będą do wylicytowania w trakcie IV Gali Waszej Turystyki
10 stycznia odbędzie się czwarta edycja Gali Waszej Turystyki, podczas której…
0 Komentarzy1 Minuty
9 stycznia 2025
MerlinX Partnerem IV Gali Waszej Turystyki
W trakcie IV Gali Waszej Turystyki, podczas której zostaną wręczone nagrody dla 100…
0 Komentarzy1 Minuty