Uroczysko Siedmiu Stawów wyróżnione przez Gault&Millau 2016
Szef Kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów – Tomasz Połom został nagrodzony przez Gault&Millau wyjątkową nominacją w kategorii Młody Talent. Wydarzenie miało miejsce podczas uroczystej gali – premiery II edycji prestiżowego „żółtego przewonika” Gault&Millau 2016.
Ta prestiżowa publikacja jest wyróżnieniem dla najlepszych restauracji i hoteli, które mogą pochwalić się wyjątkową kuchnią oraz autorskim menu. Uroczysko Siedmiu Stawów otrzymało 14,5 punktów, może się więc szczycić dwiema czapkami.
Jak mówi Tomasz Połom: „Tak ważne gastronomiczne wyróżnienie jest ukoronowaniem naszych codziennych starań. Kuchnia w Uroczysku zajmuje bardzo istotne miejsce. Stanowi ona wyraz naszego holistycznego podejścia do zdrowia i dobrego samopoczucia gości, którzy oczekują najwyższej jakości. Dlatego bazuje na naturalnych składnikach i sezonowych produktach ale też zawsze jest okraszona nutą artyzmu i wysublimowanych połączeń smakowych”.
Menu Uroczyska bogate jest w wysokiej jakości produkty, które umożliwiają regenerację organizmu oraz wzmocnienie sił witalnych. Goście mogą zamawiać także potrawy fit lub bezglutenowe, których dopełnieniem są wzmacniające koktajle i napoje warzywno-owocowe.
Uroczysko Siedmiu Stawów to luksusowy hotel, położony w Goli Dzierżoniowskiej, niedaleko Wrocławia. Na każdym kroku można tu poczuć niepowtarzalną atmosferą XVI-wiecznego zamku, którego wnętrza urządzono w eleganckim, nowoczesnym stylu, przy zachowaniu unikatowych, historycznych elementów architektury. We wnętrzach odrestaurowanego zamku znajduje się pierwsze w Polsce SPA by L’Occitane, stworzone we współpracy z uznaną, francuską marką kosmetyczną.
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty