W środę startują targi EuroGastro

Podczas najbliższej edycji EuroGastro, swoją ofertę zaprezentuje 278 wystawców z 14 krajów.

19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro odbędą się w dniach 25-27 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

Konkursy

Robert Sowa, Teo Vafidis, Marcin Budynek i Artur Świerżewski zorganizują konkursy i pokazy kulinarne, które uświetnią Targi EuroGastro. Pod okiem mistrzów kuchni adepci sztuki kulinarnej pokażą swoje umiejętności, a dla widzów będzie to szansa na poznanie nowych przepisów, odkrywanie smaków i nowatorskich połączeń produktów. Eksperci wyłonią również najlepszych baristów, którzy staną do rywalizacji w VII Olimpiadzie Kawy®, którą Apro Trade/ Akademia Kawy® organizuje we współpracy z firmą MT Targi Polska, gospodarzem targów.

Natomiast mistrzowie cukiernictwa, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała, przygotują czekoladowe statuetki „Nurka Bojowego JW GROM”, które zostaną zlicytowane w aukcji na rzecz Fundacji Sprzymierzeni z GROM. Aukcja odbędzie się 26 marca o godzinie 13.00, a w licytacji może wziąć udział każdy uczestnik Targów EuroGastro. Zebrane fundusze zasilą Fundację, której celem jest organizowanie pomocy dla weteranów, żołnierzy oraz funkcjonariuszy służb mundurowych i ich rodzin, którzy wymagają wsparcia w przypadku ciężkiej choroby, wypadków losowych powiązanych z wykonywaną służbą czy trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej.

Nauka

Podczas EuroGastro goście będą mieli okazję skorzystać ze szkoleń i warsztatów z zakresu marketingu i zarządzania, które pomogą podnieść wskaźniki rentowności biznesu i pozyskać nowych klientów. Będą to następujące konferencje: „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją”, „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację!”, „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie”, „Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ?”, „Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020″ oraz „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej”.