Warszawski hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni

Ewa Wojdanowicz, szefowa kuchni Pałacowej w hotelu Bellotto
Ewa Wojdanowicz, szefowa kuchni Pałacowej w hotelu Bellotto / fot. materiały prasowe

Warszawski pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko szefowa kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nową szefową kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz.

Kucharze proponują menu oparte wyłącznie na oryginalnych produktach oraz ręcznie wyrabianych makaronach. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.

Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy szefa kuchni obiektu. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna.

„Jestem pewny, że razem z moim zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości” – przekonuje Norbert Szymul.

Norbert Szymul, szef kuchni Focaccia Ristorante w hotelu Bellotto / fot. materiały prasowe

Nową szefową kuchni Pałacowej (cateringowej) została Ewa Wojdanowicz. Z obiektem związana jest od 2020 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe.

„Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń” – dodaje Wojdanowicz.