Warszawski hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni
Warszawski pięciogwiazdkowy Hotel Bellotto ma nowych szefów kuchni. Z początkiem wakacji stanowisko szefowa kuchni Focaccia Ristorante objął jej dotychczasowy zastępca Norbert Szymul, zaś nową szefową kuchni Pałacowej została Ewa Wojdanowicz.
Kucharze proponują menu oparte wyłącznie na oryginalnych produktach oraz ręcznie wyrabianych makaronach. Goście mogą skosztować m.in. śródziemnomorskich przystawek, mięs i owoców morza, makaronów oraz włoskich deserów.
Norbert Szymul dotychczas pełnił funkcję zastępcy szefa kuchni obiektu. Z hotelem Bellotto związany jest od 2021 roku. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola czy Odkupienie Win. Według nowego szefa Focaccia Ristorante kuchnia ma być przyjemnością, musi być też być zdrowa, świeża i różnorodna.
„Jestem pewny, że razem z moim zespołem stworzymy wiele niezapomnianych smaków i wyjątkowych chwil dla naszych gości” – przekonuje Norbert Szymul.
Nową szefową kuchni Pałacowej (cateringowej) została Ewa Wojdanowicz. Z obiektem związana jest od 2020 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w warszawskim hotelu Sheraton, restauracji Belvedere czy w Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W kuchni lubi eksperymentować i zdawać się na swoją intuicję, która wciąż skłania ją do poszukiwania nowych połączeń, pozwalających odkrywać wyraziste kompozycje smakowe.
„Gotowanie to moja pasja od najmłodszych lat, wciąż odkrywam nowe smaki, dlatego w przygotowaniu posiłków stawiam na kreatywność i zmysłowość, która jest szczególnie ważna w organizacji wydarzeń” – dodaje Wojdanowicz.
POWIĄZANE WPISY
23 stycznia 2025
Lublin zaprasza na kolejną edycję spacerów z przewodnikami miejskimi
1 lutego rozpocznie się kolejna edycja programu „Poznaj Lublin z Przewodnikiem”, czyli…
0 Komentarzy3 Minuty
22 stycznia 2025
Warta: Polacy stawiają na ubezpieczenia i wygodę w zimowych podróżach
Polacy ruszyli na ferie i nie mają zamiaru oszczędzać na własnym komforcie czy…
0 Komentarzy3 Minuty
22 stycznia 2025
Polska magnesem dla inwestorów branży hotelarskiej
Spadki z poprzednich lat zostały wyrównane – polski sektor hotelowy powraca do dawnego…
0 Komentarzy4 Minuty
21 stycznia 2025
Ecco Travel uruchomił promocje na wybrane wycieczki objazdowe
Ecco Travel ogłasza kolejną edycję promocji „Wielka obniżka”, która potrwa od 17 do 31…
0 Komentarzy1 Minuta
21 stycznia 2025
„Turystyka – Bez Barier” na Dolnym Śląsku wspiera dzieci i seniorów
W grudniu ubiegłego roku, Polska Izba Turystyki zrealizowała projekt pod nazwą „Turystyka…
0 Komentarzy2 Minuty
21 stycznia 2025
B&B Hotels Polska podsumowuje rok 2024 i zapowiada dalszy rozwój
Sieć B&B Hotels realizuje założenia strategii dla polskiego rynku, mówiącej o…
0 Komentarzy4 Minuty
17 stycznia 2025
a&o Hostels otwierają drugi obiekt w Belgii
Europejska sieć hosteli otworzyła swój 42. obiekt, znajdujący się w stolicy Belgii.…
0 Komentarzy1 Minuty
17 stycznia 2025
All: w 2025 więcej wellness, kultury i ekologicznych rozwiązań
Rok 2024 był punktem zwrotnym w globalnej turystyce. Wrócono niemal całkowicie do…
0 Komentarzy2 Minuty
17 stycznia 2025
Aleksandra Prędka nową dyrektorką regionalną IGHP w woj. łódzkim
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego ma nową przedstawicielkę w centralnej Polsce.…
0 Komentarzy2 Minuty