Warszawski Intercontinental ma nowego szefa kuchni i kierownika gastronomii
Hotel Intercontinental Warszawa wprowadza zmiany w swoim dziale gastronomii. Do zespołu pięciogwiazdkowego hotelu dołączył Marcin Lachowicz, który obejmuje stanowisko kierownika działu gastronomii. Ponadto, Grzegorz Krupa awansował na stanowisko szefa kuchni hotelu.
Marcin Lachowicz, posiadający ponad 15-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, zdobył swoje umiejętności pracując dla międzynarodowych sieci hotelowych, takich jak Radisson, Accor i Starwood International. Jego kariera hotelarska rozpoczęła się w 1998 roku w Radisson SAS Szczecin. W 2006 roku rozpoczął pracę w hotelu Sheraton Poznań, gdzie pełnił funkcję food & beverage supervisora. Następnie, w 2008 roku przeniósł się do hotelu Novotel Poznań, gdzie objął stanowisko food & beverage managera. W 2009 roku powrócił do Sheraton Poznań, gdzie pracował na tym stanowisku przez kolejne 10 lat . W 2022 roku Marcin Lachowicz dołączył do sieci IHG Hotels & Resorts jako food & beverage manager w Holiday Inn Warsaw City Centre.
Na stanowisku kierownika gastronomii w InterContinental Warszawa Marcin Lachowicz będzie odpowiedzialny za efektywne zarządzanie działem gastronomii, planowanie strategii oraz budżetowania.
Z kolei Grzegorz Krupa, który ma na swoim koncie również ponad 15 lat pracy w tym hotelu został mianowany szefem kuchni InterContinental Warszawa. Jego przygoda w branży gastronomicznej rozpoczęła się w 2005 roku, kiedy to objął stanowisko Szefa Restauracji “The Art of Caviar and Sushi” w warszawskim hotelu Marriott. Od 2012 roku Grzegorz związany jest z hotelem InterContinental Warszawa, gdzie zdobywał doświadczenie na różnych stanowiskach. W 2014 roku został senior sous chef w Restauracji Platter by Karol Okrasa, a od 2019 roku pełnił funkcję szefa kuchni.
Grzegorz Krupa, we współpracy z renomowanym kucharzem Karolem Okrasą, brał udział w wielu wyjątkowych projektach promujących polską kuchnię na arenie międzynarodowej, takich jak udział w EXPO w Mediolanie oraz Targach SIAL w Szanghaju. Jego talent i pasja zaowocowały również publikacjami kulinarnymi w Polsce, Francji, na Węgrzech i w Czechach, gdzie odpowiadał za stylizację potraw i redagowanie przepisów.
W nowej roli szefa kuchni hotelu InterContinental Warszawa Grzegorz Krupa zarządza zespołem kulinarnym w restauracjach: Platter by Karol Okrasa, DownTown Restaurant, +OneBar oraz w dziale bankietów. Jego głównym zadaniem jest dbanie o najwyższe standardy kulinarne oraz tworzenie wyjątkowych menu.
POWIĄZANE WPISY
21 listopada 2024
Atrakcje południowych Czech
Na konferencji prasowej w ubiegłym tygodniu w Warszawie, Czech Tourism wraz…
0 Komentarzy3 Minuty
20 listopada 2024
Startuje nowe połączenie kolejowe z Pragi do Gdyni
Podczas konferencji „Polski Dzień Logistyki 2024” w Pradze ogłoszono uruchomienie Baltic…
0 Komentarzy3 Minuty
20 listopada 2024
Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu świętuje swoje 25-lecie
Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu świętował jubileusz 25-lecia swojej działalności.…
0 Komentarzy1 Minuty
19 listopada 2024
Tajlandia numerem jeden na zimowe wakacje. Rezerwacje wzrosły o ponad 43 proc.
W tym roku, według Kiwi.com, kierunki w Azji Wschodniej i Południowo-Wschodniej…
0 Komentarzy2 Minuty
19 listopada 2024
MROT kontynuuje akcję promocyjną #PamięćiHistoria
Listopad, miesiąc zadumy i refleksji nad historią oraz pamięcią narodową, stał się…
0 Komentarzy3 Minuty
15 listopada 2024
Marcin Siudy nowym dyrektorem finansowym PHH
Marcin Siudy 4 listopada objął stanowisko dyrektora finansowego Polskiego Holdingu…
0 Komentarzy1 Minuty
15 listopada 2024
Rekordowe targi WTM w Londynie. Ponad 4 tys. wystawców z całego świata
W dniach 5-7 listopada 2024 roku londyńskie hale ExCeL gościły największe w historii…
0 Komentarzy2 Minuty
14 listopada 2024
Arche otwiera nowy hotel w XIX-wiecznym klasztorze we Wrocławiu
Rusza kolejny, dwudziesty pierwszy obiekt Arche — największej w kraju sieci hotelowej z…
0 Komentarzy4 Minuty
14 listopada 2024
IGHP: stabilny październik w hotelach
Wyniki października w hotelach okazały się podobne do wrześniowych, głównie dzięki…
0 Komentarzy4 Minuty