Wiosenne menu w hotelu Mercure Kraków Stare Miasto
Do wiosenno-letnich kart wróciły klasyki z poprzednich lat, a także pojawiły się z całkiem nowe propozycje.
W restauracji WINESTONE hotelu Mercure Kraków Stare Miasto na stoły powróci sałatka z pieczonym kozim serem i gruszką, świeży makaron jajeczny z krewetkami i pomidorami czy pieczony kurczak zagrodowy bez GMO wraz z frytkami z batatów.
W nowej karcie mocno zaakcentowane zostaną ważne dla marki oraz gości dania regionalne, które w pełni oddają smaki regionu, pojawią się: kamień serów lokalnych z bundzem, gołką i serem kozim, genialna zupę z bryndzy czy krakowska maczanka.
Zgodnie z DNA marki Winestone sporą uwagę przy przygotowywaniu nowej karty poświęcono doborowi win. W nowej karcie pojawią się zarówno pozycje dobrze już znane gościom z poprzednich lat jak, nowe propozycje, a także wina z regionalnej, małopolskiej winnicy Chodorowa.
Na kolejny już sezon otwarta została hotelowa szklarnia. To właśnie w niej pracownicy hotelu zasadzili świeże zioła, które są wykorzystywane w części do przygotowywania dań w hotelowej kuchni. Dbanie o najmniejsze szczegóły, a także jakoś produktów jest dla kucharzy najważniejsze, a przez hotelowych gości doceniane.
Na talerzach w najbliższym czasie bedą królować szparagi.
Zielone, białe, idealne na śniadanie, obiad i kolację. Między 13 maja a 9 czerwca podbiją restaurację Winestone i podawane będą w towarzystwie koziego sera, kawioru z łososia albo steka T-bone.
POWIĄZANE WPISY
27 lipca 2023
Izmir i Bodrum znajdą się w przewodniku Michelin. W listopadzie ogłoszenie wyróżnionych restauracji
Miasta Izmir i Bodrum zostały wyselekcjonowane przez inspektorów Przewodnika Michelin…
0 Komentarzy4 Minuty
9 czerwca 2023
Konkurs kulinarny, prelekcje gwiazd kuchni, koncerty i rekord Polski na największy szałot. Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki
Za nami XVII Festiwal Śląskie Smaki. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się 4 czerwca w…
0 Komentarzy5 Minuty
2 września 2022
Festiwal Steków w warszawskich hotelach z grupy PHH
Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw…
0 Komentarzy3 Minuty
28 lipca 2022
Cztery polecane tawerny w Ayia Napie
Nie jest łatwo wybrać do polecenie tawerny spośród dziesiątek lub nawet setek lokali…
0 Komentarzy8 Minuty
26 lipca 2022
Roztańczona tawerna w Pafos na Cyprze
Co chwilę donoszone prze kelnera nowe dania – zamówiliśmy rybne meze, schłodzone wino w…
0 Komentarzy2 Minuty
10 czerwca 2022
Na dachu NYX Hotel Warsaw otwarto bar Ether
Nowy bar Ether na dachu NYX Hotel Warsaw to panorama Warszawy ze szklanymi wieżowcami „na…
0 Komentarzy1 Minuty
14 kwietnia 2022
Warszawski Renaissance znów najlepiej oceniony przez gości w gastronomii
Renaissance Warsaw Airport Hotel już po raz drugi w tym roku znalazł się na pierwszym…
0 Komentarzy1 Minuty
17 września 2021
Konkurs dla branży gastronomicznej w Gdańsku
Gdańska Organizacja Turystyczna ogłasza konkurs dla wszystkich gdańskich restauracji.…
0 Komentarzy1 Minuty
7 września 2021
Festiwal Steków w warszawskim hotelu Courtyard
Dla wszystkich miłośników steków hotel Courtyard by Marriott Warsaw Airport przygotował…
0 Komentarzy2 Minuty