Wiosenne menu w restauracji WineStone w hotelach Mercure

Od 15 kwietnia do restauracji WINESTONE w hotelach Mercure zawita wiosenno-letnie menu. Tym razem Paweł Anders – dyrektor projektu WineStone postawił na bogaty smak wieprzowiny, jagnięciny i ryb, nie zapominając o francuskich i polskich przysmakach. W karcie nie zabraknie także lekkich sałatek czy przekąsek podawanych na kamiennych deskach – „les planches”.

Do dyspozycji gości jest również karta win z wyselekcjonowanymi propozycjami podzielonymi na 4 kategorie smakowe: „Świeże i smakowite”, „Lekkie i owocowe”, „Wyważone i eleganckie” oraz „Pełne i aromatyczne”, by każdy niezależnie od stopnia wtajemniczenia w świat marek, gatunków i szczepów, mógł dokonać właściwego wyboru i zamówić wino dopasowane nie tylko do spożywanego dania, lecz także do aktualnego nastroju.
Paweł Anders powiedział: „Naszym gościom proponujemy w nowej karcie przede wszystkim oryginalne potrawy z jagnięciny duszonej z pikantną kiełbasą i warzywami, czy polędwiczek wieprzowych na grzybach leśnych z purée ziemniaczanym. Odwiedzający restauracje będą mogli skosztować także m.in. PLANSZES z szynkami Serano i parmeńską, z serami z konfiturą morelową, z tatarem wołowym czy z wędzonymi rybami. Goście nadal mogą liczyć na polskie dania, takie jak pierogi, żurek czy rosół. „