Zimowe rejsy Costa Smeralda po Zatoce Perskiej: Dubaj, Abu Zabi i Doha w zimowej odsłonie
Costa Smeralda, flagowy statek włoskiego armatora Costa Cruises tej zimy zabierze pasażerów w ośmiodniowy rejs po Zatoce Perskiej z przystankami w Dubaju, Maskacie, Dosze i Abu Zabi. Na pokładzie czekają luksusowe udogodnienia, w tym restauracje nagrodzone gwiazdkami Michelin, rozbudowana strefa spa, baseny oraz atrakcje tematyczne. Dodatkowo linia oferuje pakiet „lot i rejs”, który obejmuje przelot do terminalu zaokrętowania wraz z transferem i obsługą bagażu, co eliminuje konieczność organizowania dodatkowego transportu.
Rejsy po Zatoce perskiej realizowane będą od grudnia 2024 r. do marca 2025 r. Costa Smeralda to jeden z najnowszych i największych statków we flocie Costa Cruises, oferujący wiele udogodnień, takich jak baseny, strefy spa, teatry oraz atrakcje dla dzieci i dorosłych. Podczas rejsów goście będą mieli okazję próbować dań restauracji Archipelago (restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin prowadzona przez Bruno Barbieri, Hélène Darroze i Ángela Leóna), restauracjach tematycznych i różnorodnych konceptach gastronomicznych. Statek został zaprojektowany z myślą o zrównoważonym podróżowaniu, stosując nowoczesne technologie, które zmniejszają wpływ na środowisko.
W tym roku, trasa Costa Smeralda została wzbogacona o trzy destynacje morskie, czyli dodatkowe atrakcje, które goście mogą odkrywać na pokładzie podczas rejsu. Podczas „Sea of Stars” – Zatoka Omańska, z pomocą doświadczonego przewodnika goście poznają konstelacje Emiratów, a także historie i legendy regionu. Na “Skyline Party” – Zatoka Doha pasażerowie odkryją luksus Kataru podczas nocnej imprezy.
„Costa Cruises zapewni niezapomniane wrażenia również na lądzie. Goście będą mogli swobodnie zwiedzać destynacje z doświadczonym przewodnikiem, zanurzając się w historii i sekretach każdego miasta, podążając tradycyjnymi trasami lub ścieżkami z dala od utartych szlaków. Będą mieli także szansę spędzić dzień i noc w namiocie na pustyni w Dubaju, wziąć udział w lekcji gotowania z omańskim szefem kuchni, udać się na safari jeepem na pustyni w Doha” – powiedział Alessandro Bottaro, dyrektor ds. rynków międzynarodowych Costa Cruises.
POWIĄZANE WPISY
31 października 2024
Wizz Air zwiększa liczbę połączeń z Rzeszowa do Rzymu: loty trzy razy w tygodniu
Wizz Air zwiększa liczbę lotów do Rzymu z lotniska Rzeszów – Jasionka. Teraz do stolicy…
0 Komentarzy1 Minuty
31 października 2024
Emirates rozszerza współpracę z Vietnam Airlines i VietJet
Linie Emirates podpisały dwa memorandum o porozumieniu z Vietnam Airlines i VietJet.…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2024
Esky.pl: Malta najchętniej wybierana na listopadowe city breaki
Malta stała się najpopularniejszym kierunkiem listopadowych city breaków, wyprzedzając…
0 Komentarzy2 Minuty
31 października 2024
Air France uruchomi w maju 2025 połączenie z Paryża do Orlando
Linia Air France uruchamia w maju 2025 roku nowe połączenie z Paryża do Orlando na…
0 Komentarzy1 Minuta
31 października 2024
Lufthansa wraca na lotnisko w Bydgoszczy: loty do Frankfurtu pięć razy w tygodniu
Lufthansa wraca na lotnisko w Bydgoszczy, uruchamiając od kwietnia 2025 roku pięć…
0 Komentarzy3 Minuty
31 października 2024
Itaka nagradza medalistów olimpijskich bonami wakacyjnymi
Biuro podróży Itaka nagrodziło polskich medalistów i ich trenerów za sukcesy osiągnięte…
0 Komentarzy1 Minuta
31 października 2024
Lotnisko Chopina gotowe na sezon zimowy
Na lotnisku Chopina w Warszawie odbyła się parada „Akcji Zima” – coroczny przegląd…
0 Komentarzy1 Minuty
31 października 2024
Ryanair połączy Kraków z Mediolanem
Ryanair uruchamia nowy kierunek z lotniska w Krakowie. Pasażerowie będą mogli latać z…
0 Komentarzy1 Minuta
30 października 2024
Wizz Air w zimowej ofercie z 44 nowymi trasami
Wizz Air otwiera sezon zimowy z ofertą lotów obejmującą 44 nowe i przywrócone kierunki,…
0 Komentarzy1 Minuty