Zimowe rejsy Costa Smeralda po Zatoce Perskiej: Dubaj, Abu Zabi i Doha w zimowej odsłonie

Costa Smeralda, fot. materiały prasowe
Costa Smeralda, fot. materiały prasowe

Costa Smeralda, flagowy statek włoskiego armatora Costa Cruises tej zimy zabierze pasażerów w ośmiodniowy rejs po Zatoce Perskiej z przystankami w Dubaju, Maskacie, Dosze i Abu Zabi. Na pokładzie czekają luksusowe udogodnienia, w tym restauracje nagrodzone gwiazdkami Michelin, rozbudowana strefa spa, baseny oraz atrakcje tematyczne. Dodatkowo linia oferuje pakiet „lot i rejs”, który obejmuje przelot do terminalu zaokrętowania wraz z transferem i obsługą bagażu, co eliminuje konieczność organizowania dodatkowego transportu.

Rejsy po Zatoce perskiej realizowane będą od grudnia 2024 r. do marca 2025 r. Costa Smeralda to jeden z najnowszych i największych statków we flocie Costa Cruises, oferujący wiele udogodnień, takich jak baseny, strefy spa, teatry oraz atrakcje dla dzieci i dorosłych. Podczas rejsów goście będą mieli okazję próbować dań restauracji Archipelago (restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin prowadzona przez Bruno Barbieri, Hélène Darroze i Ángela Leóna), restauracjach tematycznych i różnorodnych  konceptach gastronomicznych. Statek został zaprojektowany z myślą o zrównoważonym podróżowaniu, stosując nowoczesne technologie, które zmniejszają wpływ na środowisko.

W tym roku, trasa Costa Smeralda została wzbogacona o trzy destynacje morskie, czyli dodatkowe atrakcje, które goście mogą odkrywać na pokładzie podczas rejsu. Podczas „Sea of ​​Stars” – Zatoka Omańska, z pomocą doświadczonego przewodnika goście poznają konstelacje Emiratów, a także historie i legendy regionu. Na „Skyline Party” – Zatoka Doha pasażerowie odkryją luksus Kataru podczas nocnej imprezy.

„Costa Cruises zapewni niezapomniane wrażenia również na lądzie. Goście będą mogli swobodnie zwiedzać destynacje z doświadczonym przewodnikiem, zanurzając się w historii i sekretach każdego miasta, podążając tradycyjnymi trasami lub ścieżkami z dala od utartych szlaków. Będą mieli także szansę spędzić dzień i noc w namiocie na pustyni w Dubaju, wziąć udział w lekcji gotowania z omańskim szefem kuchni, udać się na safari jeepem na pustyni w Doha” – powiedział Alessandro Bottaro, dyrektor ds. rynków międzynarodowych Costa Cruises.